Teknoloji

Beyaz renkli Nokia N9 tanıtıldı, ilk yazılım güncellemesi yıl sonuna kadar geliyor

Bu ay itibariyle piyasaya çıkmaya başlayan Nokia N9 yeni bir renk seçeneğiyle Nokia World 2011‘deki yerini aldı. Nokia N9 bu sefer beyaz rengin tüm çekiciliğiyle birlikte geliyor. Dışı renk değiştirse de, Nokia N9’un içindeki herşey önceki modellerle aynı şekilde kalmaya devam ediyor. 

Beyaz rengin üretimi zordur, bunu Apple’ın beyaz renkli iPhone 4’ü piyasaya sürmeden önce yaşadıklarından dolayı çok iyi biliyoruz. Nokia, bu beyaz renkli telefonu satın alacaklar için kalitenin en üst kriter olduğunu düşünüyor. Beyaz renkli Nokia N9’un dış yüzeyi diğer renkli modellerin mat yüzeyinin aksine parlak bir yüzeyle karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsanız parlak kaplama daha fazla parmak izi anlamına da geliyor.

Nokia N9’un beyaz renkli versiyonunun satışının bu çeyrek içinde başlaması bekleniyor. Bu cihazın 64 GB’lık dahili bellek kapasitesiyle sunulacağını belirtelim. Ayrıca Nokia tüm N9 versiyonlarının çok yakında bir yazılım güncellemesi alacağını da belirtti. Bu güncelleme de yılın son çeyreği içinde gelmiş olacak. Güncellemeyle birlikte kilit ekranına müzik kontrolleri ve açık uygulamaları ekranın aşağısına doğru sürükleyerek kapatmak gibi yenilikler gelecek. Ayrıca NFC etiket okuma özelliği de güncelleme sayesinde cihaza eklenmiş olacak.

İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER