Eğlence

Sony Bethseda’nın PS4 oyuncuları için modları desteklemesine izin vermiyor

bethseda ps4Bethseda bundan böyle PS4 için yayınladığı oyunlarda mod desteği sunamayacağını açıkladı. Bu kararın altında yatan neden ise Sony’nin kullanıcı modlarının çalışmaları gerektiği gibi çalışmalarına izin vermeyeceğini açıklamış olması. Kullanıcılar söz konusu modlar sayesinde Fallout 4 veya Skyrim Special Edition gibi oyunları diledikleri gibi özelleştirebiliyor.

Bethseda PS4 için mod desteğinin sözünü daha önce vermiş ve bu desteğin beraberinde getireceği hoşluklar konusunda da bazı ipuçları paylaşmıştı. Uçan Randy Savage ejderhaları, her şeyin pizza gibi gözüktüğü saçma modlar verilen ipuçları arasında bulunuyor. Bethseda Sony’nin kararından duyduğu üzüntüyü paylaşırken, projenin tam anlamıyla hayata geçmesi için gerekli çabanın sarf edildiğinin altı çizildi.

Bethseda mod desteğini halen Fallout 4 ve Skyrim Special Edition’ın PS4 versiyonları için önemli bir noktada tutsa da, Sony’den mod desteği konusunda vize alana kadar çalışmalarında ilerleme olmayacağını açıkça belirtiyor. Bu destek sağlanana kadar oyuncular her iki oyunda da modları gözden geçirip bir karar veremeyecek. Bu durumda bir değişiklik olduğu takdirde oyuncuların haberdar edileceği de Bethseda tarafından belirtildi.

Bethseda PS4 oyunları için mod desteğine fazlasıyla vurgu yapmıştı

Mod desteği, özellikle Fallout 4 için yürütülen pazarlama çalışmalarında önemli bir yer tutmuştu. Bethseda daha önce de PlayStation 4 için yayınlayacağı güncellemelerde gecikmişti. Söz konusu gecikmelerde Sony tarafından empoze edilen modların boyutlarının ana etken olduğu belirtilmişti.

Sony’den son gelişmelere ilişkin olarak henüz bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER