EğlenceTeknoloji

Bethesda’dan Indiana Jones oyunu geliyor

Bethesda Indiana Jones
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elder Scrolls ve Fallout gibi serilerle oyun tarihine adını altın harflerle kazıyan Bethesda, 2020 yılında Microsoft çatısı altına girmişti. Bu satın alma olayı 2020 yılına damga vurmuşken, oyun dünyası bundan sonrası için Bethesda’nın nasıl hamleler yapacağını merakla bekliyordu. Bugün (12 Ocak 2021) Twitter hesabından paylaşılan bir video sayesinde, oyun dünyasındaki merak daha da arttı. Bethesda, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yeni Indiana Jones oyununu duyurdu. 30 saniyelik bu video, paylaşılır paylaşılmaz oyun dünyasında büyük ses getirdi.

1981 yılında yayınlanan Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark filmiyle tanıştığımız Indiana Jones, popüler kültürün en tanınan figürlerinden birisi konumunda. Duyurunun gerçekleştiği resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: ”MachineGames stüdyomuz, Todd Howard’ın gözetiminde ve Lucasfilm Games ortaklığında orijinal hikâyeye sahip yeni bir Indiana Jones oyunu geliştiriyor. Daha fazlasını açıklamamız için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor; fakat günün haberini paylaştığımız için çok heyecanlıyız.”

Bu arada Indiana Jones oyununun da geliştiriciliğini üstlenen MachineGames stüdyosunun, Wolfenstein serisinde imzası olan geliştirici ekip olduğunu belirtmemizde fayda var.

 

Bethesda’nın yaptığı paylaşımda yer alan ifadelere göre Indiana Jones oyunu, orijinal bir hikayeye odaklanacak; ayrıca projeye Todd Howard ve Lucasfilm Games de dahil olacak. Görünüşe göre, oyun geliştirilme aşamasında ve oyuna dair herhangi net bir bilgi yok. Lucasfilm Games de yaptığı paylaşımda oyunun, popüler maceracı Jones’un kariyerinin zirvesindeki bir hikâyeyi anlatacağını belirtmiş.

Son olarak, oyunun hangi türde çıkacağına dair kesinleşmiş bir bilgi de bulunmuyor. Ayrıca ne yazık ki çıkış tarihine ve geliştirilme aşamasının ne durumda olduğuna dair de net bir bilgi bulunmuyor. Oyun dünyasında uzun zamandır sessizliğini koruyan Indiana Jones, bakalım Bethesda gibi bir firmanın elinde bizlere nasıl bir macera sunacak? Bundan sonra oyuna dair paylaşılacak detaylardan en hızlı şekilde haberdar olmak için, bizi takip etmeye devam edin.

İLGİLİ HABERLER