Eğlence

Bethesda Starfield ve Redfall’un çıkışını erteledi

bethesda starfield

Bethesda uzun süredir beklenen yüksek profilli iki oyunun açıklanan tarihlerde oyuncularla buluşamayacağını duyurdu. Microsoft’un sahibi olduğu Bethesda, bilimkurgu RPG oyunu Starfield ve Arcane’in shooter formatındaki oyunu Redfall’un çıkışını 2023’ün ilk yarısına bıraktı.

Bethesda’nın açıklamasında geliştiricilerin inanılmaz hedeflerinin olduğu ve bu nedenle “en iyi ve en canlı” deneyimin sunulması için ekstra zamana ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Stüdyo kısa süre içinde iki oyunun sunacağı deneyimlerle ilgili detaylı paylaşımlar yapma sözü verdi. Normal şartlar altında Starfield 11 Kasım’da, Redfall ise yaz mevsimi içinde oyuncularla buluşacaktı.

Starfield ve Redfall’un çıkışlarını 2023’e erteleyen Bethesda, böyle bir karar alan tek oyun şirketi değil. Nintendo Zelda: Breath of the Wild’ın takipçisinin, EA ise yeni PGA Tour oyununun çıkışını 2023’e ertelemişti.

Ancak bu erteleme kararının Bethesda’yı daha fazla etkileyeceği söylenebilir. Özellikle Starfield’ın Bethesda’nın Microsoft’un şemsiyesi altında yapabileceklerini göstermesi açısından önem taşıdığı belirtiliyordu. Starfield’ın çıkışının ertelenmesi, Bethesda’nın asıl güç testi için de biraz daha beklemek gerekeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER