Eğlence

Bethesda Launcher kullanıcıların Steam’e geçişi başladı

bethesda launcher
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PC’de oyunları çalıştırmak için kullanılan Bethesda Launcher isimli başlatıcının kapatılacağı geçtiğimiz şubat ayında açıklanmıştı. Launcher’ı kullananların oyun kütüphanelerini, indirilebilir içeriklerini, sanal paralarını, oyun içi eşyalarını ve arkadaş listelerini Steam’e taşıma süreci başladı.

Launcher’ı 11 Mayıs tarihine kadar kullanmak mümkün olacak. Bu tarih itibarıyla Launcher üzerinden herhangi bir oyuna erişilemeyecek. Ancak 11 Mayıs’tan sonra da Bethesda.net hesabına ulaşılabilecek ve oyunlar Steam’e taşınabilecek.

Oyunlarını Bethesda Launcher’dan Steam’e taşımaya hazır olan oyunculara ilk olarak Bethesda’nın internet sitesindeki detaylı talimatları okumaları öneriliyor. Kullanıcılar sahibi oldukları oyunlara veya satın aldıkları unsurlara Steam’de ekstra bir ödeme yapmadan erişebilecek.

Ancak transfer sürecinin biraz zahmetli olduğunu belirtmek gerekiyor. Pek çok oyun kaydının otomatik şekilde transfer edilebileceği, ancak bazı oyunlarda manuel transfere ihtiyaç duyulacağı ifade ediliyor. Örneğin, DOOM Eternal oyuncularının kaydedilmiş oyun dosyalarını Steam klasörüne taşımaları gerekiyor. Fallout 76 oyuncularına transfer için özel bir araç sunulurken, Wolfenstein: Youngblood oyun kayıtları şimdilik Bethesda Launcher’dan Steam’e taşınamıyor. Oyun kostümlerinde ve indirilebilir içeriklerin taşınmasında ise bir sorun bulunmuyor.

Oyun kütüphanesini taşımak Bethesda Launcher kullanıcıları için pek eğlenceli bir iş değil. Bethesda memnuniyetsiz kullanıcılarını sevindirmek adına bazı oyunlarını ilk defa Steam’e ekliyor. Bu oyunlar arasında The Elder Scrolls Arena, The Elder Scrolls Daggerfall, Creation Kit for Fallout 4 and Skyrim Special Edition ve Wolfenstein: Enemy Territory bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER