Teknoloji

Betaworks yenilenmiş Instapaper’ı kullanıma sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz nisan ayında Betaworks tarafından satın alınan okuma ve arşivleme servisi Instapaper yeni tasarımını dün kullanıma sundu. Betaworks Instapaper üzerinde performansı yükseltme, güvenilirliği artırma ve tasarımı yenileme gibi işlere odaklanırken Instapaper’ın sezgisel yapısına dokunmadı.

instapaper-yeni-290813 (565 x 266)

Yeni tasarım fazla göz alıcı değil, sadelik ön planda tutulmuş ve genellikle siyah, beyaz ve grinin tonları kullanılmış. Ekranın solunda yer alan navigasyon sütunu üstünde Okunmamış, Beğenilen ve Arşivlenmiş makalelere ulaşmayı sağlayan kısayollar bulunuyor. Bunun yanı sıra arama işlevi ve hesap ayarları da bu sütun altında yer alıyor. Sayfanın ana bölmesindeyse Instapaper altında saklanan makaleler en güncelden geriye doğru gidecek şekilde gösteriliyor.

Herhangi bir makale bağlantısına tıkladığınızda açılan sayfadaysa makalenin sadece yazılardan oluşan sade bir görünümü karşınıza çıkıyor. Sayfanın sağ üst köşesinde de makaleyi beğenme, arşivleme, yazı karakterini değiştirme ve makaleyi paylaşma gibi çeşitli kısayollar yer alıyor.

Betaworks Instapaper’a yeni işlevler ekleyeceğinin sözünü verdi. Bu arada iOS ve Android uygulamaları da geliştirildi, tarayıcı eklentilerine yeni işlevler eklendi, okunmayan yazıların ve bilgi destekli kişisel tavsiyelerin sıralanması ve filtrelenmesi için daha iyi araçlar ve seçenekler oluşturuldu.

Instapaper 2008 yılında web geliştiricisi ve eski Tumblr CTO’su Marco Arment tarafından kurulmuştu. Arment, bu yılın başlarında açıklanmayan bir tutar karşılığında Instapaper’ı Betaworks’e satmıştı. Neden sattığını tam anlamıyla açıklamayan Arment yalnızca servisi yürütmenin zorlaştığını kaydetmişti. Betaworks sayesinde Instapaper’ın işlemesi için yeterli özkaynaklar sağlanmış oldu, zaten Arment de Instapaper’ı başka kimselerin ellerine emanet edemeyeceğini kaydetmişti.

Bu arada Betaworks’ün tek web girişimi Instapaper değil. Bir zamanların popüler web tavsiyeleri sitesi Digg de şirket tarafından satın alınmış ve geçtiğimiz aylarda yepyeni bir başlangıç yapmıştı. Ayrıca geçtiğimiz temmuz ayında kapanan Google Reader’ın alternatifi olacak Digg Reader servisi de Betaworks tarafından geliştirilmişti.

İlgili >> Betaworks Blog, Instapaper

İLGİLİ HABERLER