Teknoloji

Beşinci nesil iPad daha ince ve daha hafif olacak

Apple’ın 2012 takvim yılının son çeyreğinde dağıtıma çıkardığı iPhone sayısıyla ilgili iddialı bir tahminde bulunan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın bu yıl beklenen beşinci nesil iPad’iyle ilgili yorum yapmadan da geçmedi. Analistin belirttiğine göre bu yıl çıkacak iPad önemli oranda hafifleyecek ve incelecek.

Geçen eylül ayında çıkan iPhone 5 ve beşinci nesil iPod touch tasarım açısından benzerlik gösteriyor, özellikle ön bölümün etrafını saran çerçeve tasarımı bu iki cihazın ortak noktaları arasında yer alıyor. Öte yandan bu iki üründen yaklaşık bir ay sonra çıkan iPad mini de benzer bir tasarıma sahip. Aslında iPad mini ve iPod touch ekran büyüklükleri dışında aynı cihaz görünümü taşıyor. Apple’ın bu üç iOS cihazının tasarım ve işçilik bakımından yakınsadığı bir ortamda Retina ekranlı iPad’in dışarıda kalması beklenemez. Sonuçta iPad 5’in karşımıza daha ince bir profille, daha hafif bir kasayla ve daha dar bir ekran çerçevesiyle karşımıza çıkma ihtimali yüksek.

Gelecek nesil iPad’in önümüzdeki bahar aylarında çıkabileceği söyleniyordu, ancak dördüncü nesil iPad’in çok yakın zamanda çıkmış olması bu beklentilerin gerçeğe dönüşmesi ihtimalini düşürüyor. Beşinci nesil iPad’i de muhtemelen diğer iOS ürünleriyle birlikte yıl sonuna doğru çıkacaktır. Zaten KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da bunu dile getiriyor.

İlgili >> Apple Insider

İLGİLİ HABERLER