Teknoloji

Beş arka kameralı Nokia 9’un resmi basın fotoğrafları sızdı

Nokia 9’un 24 Şubat’ta tanıtılması bekleniyor. Artık alıştığımız üzere, bu beklenen Android telefona ait olduğu iddia edilen birçok detay ortaya çıktı. Sızan resmi basın fotoğrafları sayesinde buna son olarak tasarımla ilgili bir halka daha eklenmiş oldu.

Son zamanlarda sızıntılarıyla dikkat çekmeye başlayan Ishan Agarwal tarafından paylaşılan fotoğraflarda Nokia 9 farklı açılardan görünüyor. Beş lensli arka kamera, yansıması epey yüksek görünen cam arka panel, ekranın altında ve üstünde kalın çerçeve alanları dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Ekranda ikona bakarsak, telefonda ekran içi parmak izi sensörü de bulunacak. Son zamanlarda çıkan akıllı telefonlarda bu özelliği daha çok görmeye başladık. Son olarak da Galaxy S10 ailesinin iki üyesi Samsung Galaxy S10 ve Samsung Galaxy S10+ bu özelliği barındırıyor. Ayrıca telefonun alt ve üst kenarlarına bakacak olursak, 3.5mm kulaklık jakının izine rastlanmıyor.

Son olarak telefonun arkasında “Android One” yazıyor. Bu da Google’ın mobil işletim sisteminin saf versiyonunun, diğer bir deyişle saf Android’in bulunacağını gösteriyor. Çoğu Nokia telefonu aynı zamanda Android One telefonu özelliğini taşıyor.

Son sızıntı daha önce gördüklerimizi ve duyduklarımızı destekliyor. Bunların gerçek olma ihtimali de yüksek, yine de her zaman olduğu gibi biraz şüpheyi elde tutmakta fayda var.

Sızıntı herhangi bir teknik özelliği açık etmiyor. Ancak daha önceki sızıntılar 6 GB ya da 8 GB RAM, Snapdragon 855 ya da 845 yonga set, 3800 mAh kapasiteli pil gibi özellikleri işaret ediyor. Yani bizi gerçek anlamda bir amiral gemisi telefon bekliyor.

Bu arada Nokia 9, MWC 2019’ta tanıtılacak tek Nokia markalı Android telefonu olmayabilir. Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 1 Plus da beklenen telefonlar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER