Teknoloji

Bernie Sanders: Umarım Apple bazı üretim işlerini ABD’ye taşır

bernie sanders

ABD Başkanlık Seçimleri’nde Demokratların adayı olmak için eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile mücadele Eden Bernie Sanders, geçtiğimiz hafta New York Daily News gazetesinin yazı işleri ekibine verdiği röportajda Apple’dan da bahsetti. Sanders, Cupertino merkezli şirketin bazı cihazlarının üretimini Çin yerine ABD’de gerçekleştirmesini dilediğini belirtti.

Başkan aday adayı, Apple’ın payına düşen vergiyi adil biçimde ödemekten kaçınmamasını da dilekleri arasına eklemeyi ihmal etmedi. Bu noktada Apple’ın iMac ve Mac Pro gibi bazı cihazlarının birleştirme işlemini ABD’de gerçekleştirdiğini belirtmekte fayda var.

Sanders, şirketleşmiş Amerika’ya ve ABD’nin iskeletini yıktığını söylediği ekonomik uygulamalara karşı olmasıyla tanınan bir isim. Apple’ın kendisinin çizdiği şablona yerleşmediğini söyleyen Sanders, kastettiklerinin General Electric, JPMorgan Chase ve ülkedeki bankaların neredeyse tamamı olduğunu dile getirdi ve bu şirketlerin yerel çalışanları düşünmeden Amerikan çalışan sayısında kesintiye gittiklerini ifade etti.

ABD’de üretim sektörünü canlandırmak Sanders’ın Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump ile aynı yerde buluştuğu sayılı noktalar arasında yer alıyor. Trump, geçtiğimiz ocak ayında yaptığı bir konuşmada Apple’ı “lanet” bilgisayarlarını ve diğer ürünlerini ABD içinde üretmeye ikna edeceğini belirtmiş. Trump, Apple ürünlerini boykot edeceğini söylese de, kısa süre sonra tweetlerinin iPhone aracılığıyla gönderildiği ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER