Manşetler

BenzinLitre: Benzin alırken standartları korumak zor değil

benzinlitreMotorlu taşıt sahipleri için akaryakıt almak, ihtiyaçlar doğrultusunda bir eylem olsa da, çeşitli alışkanlıklar dahilinde şekilleniyor. Bir rotayı düzenli olarak ve sıklıkla kullanan sürücüler, çeşitli kriterler doğrultusunda genellikle aynı istasyondan benzin almayı tercih ediyor. Ancak farklı bir rota üzerindeyken bu kriterleri karşılayabilecek bir istasyon bulmak kolay olmuyor. Bu durumda bile önem verdiği kriterler çerçevesinde bir tercih yapmak isteyenlerin yardımına BenzinLitre uygulaması koşuyor.

Uygulama ilk kez başlatıldığıda kullanıcılardan hem çeşitli erişim izinleri talep ediliyor hem de araçlarının kullandığı yakıt türünü belirtmeleri isteniyor. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından kullanıcıların karşılarına çıkan ana ekranda ise benzin istasyonları kullanıcının mevcut konumuna olan yakınlıklarına göre sıralanıyor.  Kullanıcılar araçlarındaki yakıt türünün listedeki istasyonlardaki fiyatını hızlı biçimde görebiliyor.

BenzinLitre kullanıcıları diledikleri takdirde bu listeyi çeşitli kriterler doğrultusunda filtreleyebiliyor. Filtreleme yakıt şirketine ve market, kahve zinciri mağazası, restoran, mescit, lastik tamiri, yağ değişimi ve ATM gibi imkanların varlığına göre yapılabiliyor. Kullanıcılar listedeki istasyon isimlerinden birinin üzerine dokunduklarında ise karşılarına küçük bir bilgi kartı çıkıyor.

Bu bilgi kartının üst kısmında istasyondaki yakıt fiyatları yer alıyor. Bunun hemen altında ise tesisteki özellikler ikonlarla gösteriliyor. Özelliklerin altında ise istasyonun açık adresi ve kullanıcının mevcut konumuna olan uzaklığı bulunuyor. Bu kart üzerinden istasyona gidiş için yol tarifi almak veya tesisteki özellikleri detaylı biçimde görmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, ayrıntı ekranı üzerinden istasyona dair yorum yazılabiliyor veya daha önce başka kullanıcılar tarafından yazılan yorumlar görüntülenebiliyor.

Uygulama ilk yüklemenin ardından normal biçimde başlatıldığında ise kullanıcıları başka bir ekran karşılıyor. Kullanıcılar bu ekranın en üstündeki bölüm üzerinden yine en yakın istasyonların listesine erişebiliyor. Söz konusu bölümün altındaki alanda ise kullanıcılara yakınındaki fiyat farkları gösteriliyor. Burada belli bir mesafedeki en ucuz ve en yüksek yakıt fiyatları ve aradaki fark gösteriliyor. İstasyonlardaki kampanyalar da bu ekran üzerinden takip edilebiliyor.

BenzinLitre, aracına yakıt almayı sıradan bir görevden daha fazlası olarak gören ve çeşitli kriterler çerçevesinde kararını şekillendiren araç sahipleri için oldukça yararlı bir kılavuz niteliği taşıyor. Uygulama hem iOS hem de Android kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER