Teknoloji

Belkin WeMo sensörleriyle evleri ve içindekileri takip edebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

belkin-wemo-sensor-060115

Belkin, CES 2015 kapsamında görücüye çıkardığı WeMo sensörleriyle insanlara evlerini uzaktayken bile takip etme imkanını sunuyor. Hareket sensörlerinden kapı sensörlerine, birisi eve girdiğinde bildirim gönderen bir anahtarlığa kadar uzanıyor.

Şirket 2015’in ikinci yarısında piyasaya çıkacak yeni ürünleriyle evin her noktasını internete bağlamayı amaçlıyor. Kapı, pencere, oda hareket ve alarm sensörleri ve özel anahtarlık Belkin’in WeMo sensörleri için hazırlanan uygulama aracılığıyla kontrol edilebilecek ve bu sayede ev sahipleri uzakta olsalar bile evlerinin durumundan haberdar olabilecek.

Belkin yeni sensörleriyle ev otomasyonunun insan yaşamındaki yerini de biraz daha genişletmeyi amaçlıyor. Örneğin pencereler için tasarlanan WeMo Insight Switch evdeki ısıtıcıyla eşleştirildiği zaman ısıtıcı sadece pencereler kapalıyken aktif olarak çalışacak. Böylelikle para ve enerji tasarrufu yapmak mümkün olacak.

WeMo Keychain Sensor ise bir anahtarlıktan ziyade anahtarlığın üstüne yerleştirilen bir sensör hüviyeti taşıyor. Anahtarlığın veya bir hayvan tasmasının üstüne, ya da bir çantanın içine yerleştirilen bu sensör, taşıyıcı evdeki ağdan koptuğunda veya evdeki ağa bağlandığında uygulamayı yükleyen kişiye bildirim gönderiyor. Özellikle küçük çocukları veya evcil hayvanları olanlar için WeMo Keychain Sensor son derece faydalı olacağa benziyor.

Belkin’in yılın ikinci yarısı itibarıyla piyasaya çıkacak WeMo sensörleri için henüz bir fiyat belirlenmiş değil.

İLGİLİ HABERLER