Teknoloji

Belkin Linksys birimini Cisco’dan satın alıp pazarın yüzde 30’una hakim olacak

En büyük ağ yöneltici cihazları üreticilerinden biri olan ve şu anda Cisco’nun bir iştiraki konumundaki Linksys bir zamanlar rakip olduğu Belkin tarafından satın alınıyor. Yayınlanan bir basın bültenine göre Belkin ve Cisco, Cisco’nun Ev Ağları İş Biriminin içinde çalışanları, ürünleri, teknolojileri ve Linksys markasıyla birlikte Belkin’e satılması konusunda anlaşmaya vardı.

linksys-router

Satın almayla birlikte Linksys markası kaybolmayacak, ancak Belkin’in ev ve küçük ölçekli işletmelerin ağ ihtiyaçlarının karşılanması noktasında pazarda önemli bir yere ulaşacağı kesin. Şirketin belirttiğine göre satın alma tamamlandığında pazardaki payı yüzde 30’A ulaşmış olacak. Belkin anlaşmanın şartlarını açıklamadı, ayrıca geleceğe dönük planlar konusunda da herhangi bir bilgi vermedi. Şu an için Linksys ürünleri satın alanlar destek almayı sürdürecek, Belkin de gelecekte Linksys’in pazardaki konumunun korunmasına yardımcı olmak istediğini dile getirdi.

Netgear ve D-Link gibi rakipler bu yeni oluşumun sonrasında iki büyük rakip yerine onların birleşiminden oluşan tek bir rakiple mücadele etmek zorunda kalacak. Bakalım, bu birleşme ağ ürünleri pazarına nasıl bir hareket getirecek, hep beraber göreceğiz.

İlgili >>Belkin

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER