Teknoloji

Belkin ilk USB-C – Lightning kablosunu sonunda duyurdu

belkin

Belkin kendisinden uzun süredir beklenen duyuruyu CES 2019’da yaptı ve ilk USB-C – Lightning kablosunu gözler önüne çıkardı. BoostCharge serisinin bir üyesi olan kablo, üçüncü taraf bir üreticiden çıkan ilk USB-C – Lightning kablosu olma özelliğini taşıyor.

Yeni iPhone modellerinde hızlı şarj özelliğinden yararlanmayı mümkün kılan USB-C – Lightning kabloları şimdiye kadar sadece Apple tarafından üretiliyordu. Apple’ın üçüncü taraflar için uyguladığı MFi programı çerçevesinde Lightning uyumlu bir ürün veya aksesuar üretmek isteyenlerin Cupertino merkezli şirkete lisans ücreti ödemesi ve Apple’ın kurallarına uyması gerekiyor.

Ancak artık USB-C – Lightning kablosu arayanların önünde Apple’dan başka bir seçenek daha bulunuyor. Belkin’in portföyünde 1,2 metre, 1,8 metre ve 3 metre seçenekleri bulunuyor. Belkin’in kablolar için biçtiği fiyatlar da Apple’ınkilerin altında kalmıyor. Yine de, 3 metrelik kablonun Apple’ın sunduğu seçenekler arasında olmaması, üçüncü taraf üreticilerin varlığının aksesuar pazarı için ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Belkin USB-C – Lightning kablolarını önümüzdeki ilkbaharda satışa sunacak. Kabloların ABD’deki satış fiyatları ise 24.99 ila 34.99 dolar arasında değişecek.

Belkin BoostCharge serisi altında başka ürünler de sunuyor. Bu ürünler arasında otomobil ve evde kullanım için USB-C şarj adaptörleri ve 30W’a kadar güç çıkışı yapabilen 20000 mAh kapasiteli USB-C taşınabilir şarj ünitesi bulunuyor. 129.99 dolar karşılığında ilkbaharda satışa sunulacak taşınabilir şarj ünitesinde 12W USB-A girişi de mevcut.

İLGİLİ HABERLER