Teknoloji

Belkin Boostup kablosuz şarj dock’u üç Apple cihazını aynı anda şarj ediyor

belkin boostup kablosuz şarj dock

Belkin‘in en yeni şarj dock’u, Apple’dan beklenen AirPower gibi olmasa da, aynı anda üç Apple cihazını şarj etme imkanı sunması nedeniyle dikkat çekiyor.

Belkin Boostup Wireless Charging Dock adını taşıyan kablosuz şarj dock’u; iPhone ve Apple Watch için yerleştirilen bir çift kaldırılmış şarj plakası barındırıyor. USB Tip A portu da AirPods kılıfı gibi üçüncü bir cihazı şarj ettirmeye izin veriyor.

Şarj aksesuarı 7.5 vat Qi çıkış gücüyle kablosuz şarj desteği sunan tüm iPhone modellerini şarj etme imkanı sağlıyor. iPhone Xs Max de bu desteğe dahil. Diğer yandan hem Apple Watch hem de USB portu için 5W/1A güç çıkışı sağlanıyor. Aynı zamanda dock da kutusundan çıkan 45W AC adaptörünü kullanıyor.

Belkin’in yeni ürünü tam da Apple’dan kendi kablosuz şarj aksesuarı AirPower‘dan haber beklerken geldi. Apple’ın Eylül 2017’deki iPhone etkinliğinde tanıttığı bu aksesuarın 2018’de piyasaya çıkacağı söylenmişti. Ne var ki, 12 Eylül 2018 etkinliğinde de bu aksesuardan bahsedilmedi.

Her ne kadar iPhone Xs‘in kullanım kılavuzunda AirPower‘ın bahsi geçse de, bu aksesuarın aşırı ısınma gibi bazı sorunlar yaşadığını, Apple’ın bu nedenle ürünü piyasaya sunmadığı söyleniyor.

Belkin‘in şarj aksesuarı Apple’ınki kadar kapsamlı değil. Ancak her gece iPhone‘u ve Apple Watch‘unu şarj edenlerin yataklarının başucundaki kablo karmaşasını gidereceği bir gerçek.

Öte yandan Belkin, PowerHouse adlı şarj dock‘unun da güncellenmiş bir versiyonunu çıkarıyor. Bu ürün geleneksel Lightning jakını barındırıyor. Bu ürün, iPhone’u Lightning portu üzerinden şarj ederken Apple Watch’u da kablosuz şarj plakası üzerinden şarj etmeye imkan tanıyor.

belkin powerhouse şarj dock
Belkin Powerhouse Şarj Dock’u

Belkin’in Kablosuz Şarj Dock’u, aralık ayında 160 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışta olacak. PowerHouse modeli de kasımda, 100 dolardan yurt dışında piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER