Teknoloji

Belkin 2018 model Qi kablosuz şarj aksesuarlarını tanıttı

Belkin, CES 2018’in hemen öncesinde, 2018 serisi mobil şarj aygıtlarının duyurusunu gerçekleştirdi. Bu ürünlerin başını Qi destekli yeni kablosuz şarj aksesuarları çekiyor.

Hiç şüphesiz, mobil aksesuar üreticisi Apple’ın iPhone 8 ve iPhone X gibi telefonlarıyla kablosuz şarj özelliğini sunmasıyla birlikte şimdiye kadar hiç olmadığı kadar yüksek bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi amaçlıyor. Kablosuz şarj ürünleri arasında BoostUp Bold Wireless Charging Pad, Wireless Charging Stand, Wireless Charging Car Mount ve Dual Wireless Charging Pad yer alıyor.

Tüm şarj aksesuarları Apple, Samsung ve diğer Qi destekli cihazları en yüksek hızda şarj imkanıyla destekliyor. 10 vatlık güç çıkışı sunuyor ve kalınlığı 3 milimetreye kadar olan kılıfların içinden de şarj etme imkanı sunuyor.

Belkin, aksesuarların fiyatını açıklamadı, ancak tekli şarj matlarının ve ayaklarının 2018’in ilkbahar ya da yaz dönemlerinde çıkması bekleniyor. Şarjlı ayak ve ikili şarj matı ise yazın piyasaya sunulacak.

Ayrıca Belkin hızlı şarj imkanı sunan şarj adaptörlerini de duyurdu. Home Charger 27W ve Dual Port Home Charger 39 W + USB-C to USB-A Cable ürünleri de yazın çıkacak. Güç adaptörleri USB-C Güç Dağıtımı protokolünü kullanıyor. Bu protokol bağlı olan cihazı algılıyor ve mümkün olan en hızlı şarj için gerekli olan tam gücü ayarlıyor. Bununla birlikte devre elemanlarına zarar verebilecek elektrik akımını da vermemeye dikkat ediyor. Bunun sayesinde telefonu veya Nintendo Switch gibi daha büyük bir cihazı şarj etmek mümkün olacaktır. USB-C PD aksesuarı aynı zamanda iPhone X için de hızlı şarj desteği sunuyor.

Son olarak Belkin, Pocket Power USB-C 10K aksesuarını da tanıttı. Qualcomm Quick Charge 3.0 destekli cihazların pilinin yüzde 80’e varan seviyesini sadece 35 dakikada doldurabiliyor. Aynı zamanda hafif, cebe sığan bir biçimde geliyor. Bu taşınabilir güç cihazı da 2018 ilkbaharında piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER