Teknoloji

Beklenen Samsung katlanabilir telefonu ile ilgili en büyük ipucu

samsung katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy F ya da Galaxy X adını taşıması beklenen katlanabilir telefonu ile ilgili en büyük ipucunu verdi. Güney Koreli elektronik devi, yeni nesil cihazın ne zaman piyasaya çıkacağını duyurmadı, ancak YouTube kanalında yayınladığı bir videoda bu cihazın Unpacked etkinliğinde tanıtılacağının işaretini verdi.

20 Şubat etkinliği, Galaxy S10 serisi akıllı telefonların duyuru tarihi olacak. Aynı zamanda Galaxy Watch akıllı saat ve Galaxy Buds kulaklıkların da tanıtılması bekleniyor.

İngilizce ve Korece dillerindeki videoda, “Mobilin geleceği 20 Şubat 2019’da açılıyor.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan yer alıyor. Tabii ki, buradaki “açılıyor”, katlanmış bir şeyin açılmasına atıfta bulunuyor.

Samsung geçtiğimiz kasım ayında katlanabilir telefonunun ön gösterimini geliştirici etkinliğinde yapmıştı. O etkinlikte gösterilen cihazın detayları, etrafını saran kılıf nedeniyle pek anlaşılamamıştı.

Sızan dedikodulara bağlı olarak oluşturulan taslak görüntüler, Galaxy X’in içinde bir kitap gibi açılabilen büyük bir ekran bulunacak. Dışında da daha küçük boyutlu bir ekran bulunacak. Aynı zamanda açılır kamera düzeneğinin de bulunabileceği belirtiliyor.

Samsung’un katlanabilir telefonu fiyat bakımından amiral gemisi telefonların çoğunun üstünde olacak gibi görünüyor. The Korea Times, telefonun Güney Kore’de 2 milyon won (9376 TL) fiyat etiketiyle satılacağını yazmıştı.

Aynı zamanda bu telefonda 5G özelliği de olacak. Böylelikle ABD ve Güney Kore gibi, bu yıl içinde 5G’nin faaliyete geçmesinin beklendiği ülkelerde bu yeni nesil mobil şebekelerden yararlanılabilecek.

Samsung, katlanabilir telefon geliştiren tek üretici değil. Huawei ve Xiaomi’nin de kendi katlanabilir telefonlarını çıkardıkları söyleniyor.

Çinli bir girişim olan Royole da, FlexPai adlı katlanabilir telefonuyla 2018’de bu türün örneğini sunan ilk üretici olmuştu. Royole CEO’su Bill Liu, dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonunun tüketici elektroniği endüstrisini sonsuza kadar değiştireceğini söylemişti.

İLGİLİ HABERLER