Eğlence

Beklenen Apple HDTV ile ilgili yeni iddialar, FaceTime ve Siri yer alacak

Apple’ın bir hobi olarak gördüğü Apple TV set üstü cihazının ötesine geçip bir HDTV modeli çıkaracağına yönelik beklentiler uzun zamandır taze tutuluyor. 2012 yılında bu cihazı hem göreceğimize hem de görmeyeceğimize yönelik tahminler bulunuyor. Cult of Mac sitesinin güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiler ise Apple’ın gerçekten bir HDTV modeli üzerinde çalıştığını, iOS cihazlarında gördüğümüz çeşitli özelliklere bu cihaza entegre ettiğini işaret ediyor.

Sitenin kaynağına göre Apple HDTV, mevcut LED arkadan aydınlatmalı Cinema Display cihazına görünüm açısından oldukça benziyor, ancak boyutları ondan daha büyük. Üzerinde yer alan iSight kamerası FaceTime üzerinden ücretsiz görüşme yapma fırsatı sunuyor. Bu entegre kameranın yüz algılama, hedefe zum yapma veya bakış açısını değiştirme gibi özellikleri de bulunuyormuş. Yani, HDTV üzerinden FaceTime görüşmesi yapmak için illâ ki cihazın tam karşısında olmak gerekmeyebilir. FaceTime görüşmeleri iPhone 4S ile tanıştığımız Siri yardımıyla başlatılabilecek. Tabii ki, Siri başka işlevlerin kumanda edilmesinde de başvurulan araç olacak.

Cult of Mac’in bunun dışında verdiği kayda değer bir bilgi yok. Apple’ın üretmesi muhtemel HDTV cihazının monitörlerinden izler taşıyacağı zaten tahmin ediliyordu. Siri ve FaceTime entegrasyonu da zaten beklentiler arasındaydı. Cult of Mac kaynağının oldukça güvenilir olduğunu söylüyor, ancak bu kaynak söz konusu cihazın ne zaman çıkacağı konusunda bir renk vermemiş. Umarız bu yıl içinde Apple’dan beklenen hamleyi görürüz.

İlgili – Cult of Mac

[Görsel – Cult of Mac]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER