Teknoloji

Beats’in ilk sahipleri HTC’den %25 oranında hisseyi geri aldılar

Beats’in ilk sahipleri HTC’den %25 oranında hisseyi geri aldılar
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

htc-sensation-xe-inceleme-00023Beats ve Monster’ın yollarını ayırmasının ardından Beats’teki çoğunluk %51 ile HTC’ye geçmişti. Şirketin asıl sahiplerinin hisse oranı ise %49’da kalmıştı. İki taraf arasında oldukça sağlam bir biçimde devam eden ortaklık çerçevesinde HTC telefonlarıyla beraber kulaklık vermeyi bırakmıştı.

İki taraf arasındaki ortaklık halen devam etse de, ortaklığın yapısında oluşan değişiklik yapılan bir açıklama ile duyuruldu. Yapılan açıklamada, %25 oranında bir hissenin HTC’den Beats’e geçtiği ve ortaklık yapısında Beats’in tekrar hakim ortak haline geldiği belirtildi. Bu işlemin ardından Beats’in asıl sahiplerinin Beats’teki hisse oranı %75’e yükselirken, HTC’nin hisse oranı ise %25’e geriledi. Bu anlaşma ile Beats’e küresel genişlemede ticari esneklik sağlandığı ifade edilirken, HTC’nin de mobil alandaki ticari ayrıcalıklarının korunacağı vurgulandı.

İlgili >> Engadget

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.