Teknoloji

Beats’in yeni kulaklığının işareti iOS 13.3’te görüldü

beats powerbeats 4

Apple, Beats markalı kulaklık seçeneklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Bu yeni kulaklığın işareti, Apple’ın dün yayınladığı iOS 13.3‘te görülüyor. Beats Powerbeats 4 adını taşıyacağı görülen kulaklığın Powerbeats 3 modelinin takipçisi olacağı belirtiliyor.

Powerbeats 3 hâlihazırda Türkiye’de 1299 TL karşılığında satılıyor. iOS 13.3’teki işaretler, Powerbeats 4’ün Apple’ın tescilli H1 işlemcisiyle gelme ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Mevcut Powerbeats 3, birbirine bir kabloyla bağlanan iki Bluetooth uyumlu kulaklık topuzundan oluşuyor. Aradaki kablo, Powerbeats 3 ile tamamen kablosuz tasarıma sahip Powerbeats Pro arasındaki en önemli fark olarak öne çıkıyor. Apple’ın W1 işlemcisini taşıyan Powerbeats 3, kullanıcılarına 12 saatlik bir pil ömrü vadediyor.

Powerbeats Pro’da kullanılan H1 işlemcisi, aynı zamanda ikinci nesil AirPods ve AirPods Pro‘nun da kalbinde yer alıyor. Daha yeni bir Bluetooth versiyonunu destekleyen bu işlemci, kullanıcıların Siri’yi “Hey Siri” komutunu vererek aktif hâle getirmesini de mümkün kılıyor.

9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Powerbeats 4’te de H1 işlemcisinin kullanılması ihtimali oldukça yüksek. Bu çıkarımın temelinde ise iOS 13.3’te görülen “Hey Siri” komutu desteği bulunuyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Powerbeats 4’te kullanıcılar daha uzun pil ömrü gibi imkanlardan da yararlanabilecek.

Beats Powerbeats 4 Powerbeats Pro’ya alternatif olabillir

Powerbeats 4’ün tasarım bakımından Powerbeats 3’ün çizgisinden uzaklaşması beklenmiyor. Kulaklık topuzlarının birbirlerine yine bir kabloyla bağlanması muhtemel görünüyor. H1 işlemcinin varlığı, Powerbeats 4’ü Powerbeats Pro’nun daha uygun fiyatlı bir alternatifi hâline getirebilir.

iOS 13.3’te görülen işaretler ise Beats Powerbeats 4 ile tanışmanın çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER