Eğlence

Beats Music müzisyenler tarafından oluşturulan çalma listelerinin üzerine kurulu olacak

Son zamanlarda oldukça popüler olan müzik akış servisi pazarına girmeye hazırlanan tek şirket Apple değil. Kulaklık piyasasının önemli oyuncularından biri olan Beats de ”Beats Music” adındaki yeni servisiyle Spotify ve önümüzdeki ay devreye girecek iTunes Radio’ya rakip olmaya hazırlanıyor. 20 milyon şarkı barındırması beklenen servisin en büyük silahlarından biriyse barındırdığı ”insan unsuru” olacak.

Beats-Studio-250713

GigaOM’un haberine göre, Beats Music büyük ölçüde kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinin üzerine kurulu olacak. Büyük popülarite yakalayan kulaklıkları için Dr. Dre ile çalışan şirket, Beats Music servisinde de ünlü isimlerle çalışmayı planlıyor. Bu amaç doğrultusunda müzisyen ve şarkı yazarların Beats Music içinde favori şarkılarından oluşan bir çalma listesi oluşturması arzu ediliyor. Şirket böylelikle ünlü isimlerin kimleri dinlediğinden haberdar olmak isteyen kullanıcıları da kendine çekmeyi hedefliyor.

Beats ayrıca Beats Music bünyesinde binlerce çalma listesi oluşturulması için çeşitli anlaşmaların altına imza attı. Bu çalma listelerinin hazırlanmasında sanatçı, tür, yıl, aktivite ve mod gibi kriterlerin temel alınacağı belirtilirken, çalma listelerinin uzunluklarının yaklaşık 70 dakika olacağı ve kişisel isteklerden bağımsız bir biçimde hazırlanacakları ifade edildi.

İlgili >> GigaOM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER