Teknoloji

Beats Music internetten müzik dinleme servisi ABD’de faaliyete geçti

Çevrim içi müzik servislerinin sayısı her geçen gün artarken, bu artış pazardaki rekabet dozunun da yükselmesine yol açıyor. Ünlü ses sistemi ve kulaklık üreticisi Beats tarafından hazırlanan Beats Music uygulaması bu grubun en yeni üyesi olurken, şimdilik ABD’de faaliyete geçen servis uygulama odaklı yapısı ve duyguyu ön plana çıkaran şarkı seçim algoritmasıyla dikkat çekiyor.

beats-music-220114

Müzik severlerin dinleme alışkanlıklarını öğrenen Beats Music, sunduğu önerileri de bu alışkanlıklar üzerinden şekillendiriyor. Ekrana bir kez dokunarak o şarkıyı beğendiklerini belirtebilen kullanıcılar; iki kez dokundukları zaman sevdiklerini, uzun süre parmaklarını ekrana basılı tuttukları zaman ise çok sevdiklerini ifade edebiliyor. Böylelikle uygulamanın ”Sadece Senin İçin” adı verilen bölümü kullanıcı beğenisinden hareketle şekillendirilebiliyor.

Beats Music’in bir diğer ilginç yanıysa ”Cümle” adı verilen özelliği sayesinde kullanıcı tarafından verilen senaryoya uygun müzikler bulabilmesi. Kullanıcı tarafından yazılan cümledeki anahtar kelimeleri seçip çıkaran Beats Music, bu senaryoya uygun şarkı listesini vakit kaybetmeden hazırlıyor. Şu an için sadece ABD’de ve iOS platformunda faaliyet gösteren Beats Music’e abone olmak için aylık 10 dolar ödemek gerekiyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER