Eğlence

Beats Music’in Apple için yeniden tasarlanması sürecini Trent Reznor yönetiyor

trent-reznor-2

Nine Inch Nail grubunun vokalisti ve Oscar ödüllü besteci Trent Reznor, kısa bir süre önce katıldığı Apple’da giderek daha önemli bir figür olma yolunda ilerliyor. The New York Times’ın haberine göre, Reznor şirketin geçtiğimiz yıl satın aldığı Beats Music’in yeniden tasarlanması sürecinde önemli bir rol üstlenmiş durumda. Reznor’un neyin üstünde çalıştığı konusunda fazla detay paylaşılmamış olsa da, ünlü müzisyenin Beats Music’in Apple markası altında yeniden yapılandırılmasında kilit bir pozisyonda olduğunun altı çizildi.

Apple’a satış öncesinde de Beats Music bünyesinde görev yapan Reznor, geçtiğimiz eylül ayında verdiği bir röportajda Apple’da zorlayıcı ve alışık olmadığı bir deneyim yaşadığını ve kendisinin de tam olarak bunu istediğini belirtti. Beats Music’i Apple için yeniden hazırlama sürecinde Trent Reznor’a Beats kurucusu Jimmy Iovine de eşlik ediyor. Sürecin ana kumandasını ise Apple’ın yazılım ve internet servislerinden sorumlu yöneticisi Eddy Cue gerçekleştiriyor. Apple’ın tasarım şefi Jony Ive’ın sürece dahil olup olmadığı bilinmiyor, ancak Beats Music’in yeni yüzüyle Apple’ın son yıllardaki tasarım diline uyumlu hâle gelmesi bekleniyor.

The New York Times’ın haberinde Beats Music’in yeni dönemine dair bugüne kadar ortaya atılan bazı iddialar da yeniden hatırlatılıyor. Apple’ın servisi iOS 9 ile birlikte entegre olarak sunacağı, bazı içeriklerin iTunes’a özel kalmaya devam edeceği gibi iddialar The New York Times’ın haberinde yine kendilerine yer buluyor. Cupertino merkezli şirketin Beats Music’in aylık abonelik ücretini piyasa standardının 2 dolar altına, yani 7.99 dolara çekmeyi istediği, ancak plak şirketlerinden gelen tepkiler nedeniyle bu karardan vazgeçildiği bilgisi de haberde aktarılıyor.

İLGİLİ HABERLER