Teknoloji

Beats kurucuları Jimmy Iovine ve Dr. Dre Apple yöneticileri olabilir

Apple’ın Beats’i satın alma planı içinde bir görevlendirmenin de yer aldığı söyleniyor. Billboard’un haberine göre Apple Beats’in kurucuları Jimmy Iovine ve Dr. Dre’yi haziran başındaki WWDC 2014’te şirketin yeni yöneticileri olarak duyuracak.

beats-jimmy-iovine-dr-dre-130514

Satın alma pazarlıklarıyla yakından ilgili kaynaklara dayandırarak haber veren site, Iovine’in Apple’ın gelecekteki müzik projelerini, aynı zamanda plak şirketleri ve yayıncılarla ilişkileri yönetecek. Dre’nin şirket için ne yapacağı hakkındaysa şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

Geçen hafta sızan bazı haberler ve Dre’nin verdiği bir ipucu, Apple’ın Beats Electronics’i 3.2 milyar dolar karşılığında satın alacağını işaret ediyordu. Apple’ın Beats’i çalışanları ve hünerleri için mi satın aldığı bilinmiyor, ancak bu hafta içinde konuyla ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Interscope-Geffen-A&M Records yönetim kurulu başkanı Iovine ve hip-hop müzik yapımcısı Dr. Dre şirketi 2008 yılında kurmuşlardı.

Sadece altı yıl gibi kısa bir geçmişe sahip olan Beats ürettiği pahalı kulaklıklarla ve bu yılın başında çıkardığı Beats Music adlı müzik dinleme servisiyle biliniyor. Ayrıca şirket ses teknolojisini de diğer şirketlere lisanslayarak gelir elde ediyor. Apple’ın Beats’in tüm bu nimetlerine sahip olmak adına Iovine ve Dre’ye yöneticilik koltukları verebileceği söyleniyor.

Yeni yöneticiler sayesinde Apple iTunes’un azalan satışlarını yeniden tersine döndürebiliyor. Buna ek olarak Apple’ın abone tabanlı müzik dinleme pazarına girmeyi planladığı söyleniyor. Bu proje plak şirketleri ve yayıncılarla elde etmesi zor iş ortaklıkları gerektiriyor. Neyse ki, Beats’in kurucuları Beats Music ile bunun altyapısını çoktan hazırlamıştı.

Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı 2 Haziranda San Francisco’da başlayacak. Etkinliğin açılış konuşması önemli duyurulara ev sahipliği yapar. Yeni ürünlerle ve servislerle birlikte yeni yöneticilerin de haberini bu toplantıda alabiliriz.

İlgili >> Billboard

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER