Teknoloji

Beats çevrim içi müzik servisini 2014’ten önce aktif hale getirecek

beats

Dr. Dre imzalı kulaklık serisiyle büyük popülarite yakalayan Beats, aynı popülariteyi müzik akış servisi alanında da yakalamayı hedefliyor. Spotify ve Rdio gibi servislere rakip olmaya hazırlanan şirketin başkanı ve COO’su Luke Wood, Beats Music adını verdikleri çevrim içi müzik platformunu birkaç ay içinde ABD’de aktif hale getireceklerini açıkladı.

beats-logo-081013

Müşteriler arasında marka bilinirliği yüksek olan şirketin, dağılımı çoktan yapılmış müzik akış servisi pazarında ne yapacağı fazlasıyla merak ediliyor. 2012 yılının temmuz ayında MOG’u 14 milyon dolar karşılığında satın alan Beats’in bu şirketi de Beats Music’in içine dahil edeceği düşünülüyor.

Beats Music’in temel odak noktasının insanlar tarafından oluşturulan çalma listeleri olacağı yönündeki haberleri doğrulayan Wood, kendilerinin ve pek çok insanın çalma listeleri üzerinden müzik dinlediğini ve bunun için bu listelere odaklanacaklarını dile getirdi. Beats Music’te şarkı yazarları ve şarkıcılar tarafından günlük olarak hazırlanan çalma listelerine erişebilecek olan kullanıcılar, sevdikleri şarkıcıların o dönemki favori şarkılarını Beats Music üzerinden dinleyebilecek. Beats Music için fiyatlandırma sistemi henüz duyurulmasa da, şirketin Spotify’a paralel bir fiyatlandırmaya gitmesi bekleniyor. Beats Music’e web, iOS ve Android üzerinden erişilebileceğini söyleyen Woods, kısa süre sonra Windows 8 desteğinin de listeye ekleneceğini ifade etti.

İlgili >> The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER