Teknoloji

Beats by Dre HTC ile olan ortaklığını sonlandırmayı planlıyor

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, ünlü kulaklık üreticisi Beats by Dre’nin yüzde 25 oranındaki hissesini elinde bulunduruyor. Ancak yeni nakit kaynakları bulmaya çalışan Beats by Dre, bu süreçte HTC’nin elindeki hisselerini geri alarak bu ortaklığa son vermeyi planlıyor. Bundan iki ay önce hem şirkete hem de sahiplerine para kazandırmak amacıyla 700 milyon dolarlık bir sermaye artırımına gitme girişiminde bulunan Beats by Dre’nin bu planı şirketin düşük kredi puanı nedeniyle sekteye uğramıştı.

htc-beats-by-dre

Beats by Dre yöneticileri şimdi de gözlerini şirketin HTC’nin elindeki yüzde 25 hissesine dikmiş durumda. Beats by Dre’ye yatırım yapmasının ardından Android akıllı telefonlarıyla birlikte özel Beats kulaklıklar sunan HTC, bir süre sonra maliyetleri gerekçe göstererek bu uygulamadan vazgeçmişti. Akıllı telefonlar için hazırladığı ses ürünleriyle gelirlerini geçtiğimiz yıl 200 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkaran Beats by Dre, Apple kulaklıklarına kıyasla daha iyi ses kalitesi sunduğu iddiasının altını çiziyor.

Pek çok akıllı telefonunda Beats by Dre’nin ses deneyimini geliştiren yazılımlarını kullanan HTC, 2011 yılında şirketin yüzde 50.1 oranında hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almıştı. HTC bir yıl sonra elindeki hisselerin yarısını 150 milyon dolar karşılığında Beats’e geri satmıştı. Beats’in bu dönem içinde gösterdiği güçlü büyüme HTC’nin fiyat konusunda şirkete önemli bir avantaj sağladığını açıkça ortaya koyuyor. Buna ek olarak HTC’nin Beats’e vadesi bu yıl içinde olan ve karşılığında Beats’in varlıklarını ipoteklediği 225 milyon dolarlık bir kredi verdiği biliniyor. Beats by Dre’nin HTC’nin elindeki hisseleri geri alması durumunda HTC akıllı telefonlarındaki Beats Audio yazılımının akibetinin ne olacağı merak ediliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER