Teknoloji

Beats’in başkanı da Apple’a veda ediyor

beats

Beats başkanı Luke Wood, nisan ayının sonu itibarıyla Apple’a veda edecek. Wood’un görevlerini Apple Music‘i yöneten ve aynı zamanda Apple’ın uluslararası içerik başkan yardımcısı olan Oliver Schusser devralacak.

Wood’un ayrılık haberini ilk olarak CNET sitesi gündeme getirirken, Beats’ten Engadget’a gönderilen açıklamayla bu haber doğrulandı. Wood’un vedası, Beats’in ana üçlüsünün tamamının Apple’dan kopması anlamına geliyor. Jimmy Iovine ve Dr. Dre daha önce Apple ile yollarını ayırmışlardı.

Woods, Beats’in kuruluşunda rol almasa da; 2011’de şirkete katılmasından sonra kısa sürede gösterilen başarıda önemli bir pay sahibi olmuştu. Woods’un en önemli icraatı olarak ise “Apple Music’in atası” şeklinde tanımlanabilecek Beats Music servisinin hayata geçirilmesi öne çıkıyor.

Uzun süredir Apple’da üst düzey görevler üstlenen Oliver Schusser, mevcut sorumluluklarının arasına Beats’in başkanlığını da eklemiş oldu.

Apple kendi markasıyla da ses ürünleri satıyor. Hatta şirketin bu ürünlerin arasına yakında bir de kafa üstü kulaklık eklemesi bekleniyor. Yine de, şirket şimdiye kadar Beats’i koruma konusunda istekli davranmıştı. Ancak bir süre önce Apple’ın bu markayı emekli etmeyi planladığına dair haberler gündeme gelmişti.

Ne var ki; Apple’ın internet yazılım ve servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından çalışanlara gönderildiği söylenen bir e-posta, farklı bir durumu işaret ediyor. Cue, Apple’ın Beats markasına ve bu markanın müzik portföyündeki önemine bağlı olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER