Eğlence

Beats Apple’a katılmadan önce Sonos’a rakip olacak bir sistem üstünde çalışıyormuş

beats

beats-logo-081013

Beats’in evleri çevrim içi müzik servisiyle doğrudan entegre olacak kablosuz hoparlörlerle donatmak için hazırlık yaptığı, ancak şirketin Apple’a satılmasıyla birlikte bu hazırlıkların tamamen iptal edildiği veya uzun bir beklemeye alındığı söyleniyor. The Variety’de yer alan habere göre, öncelikli olarak 2014’ün sonunda oturma odaları için büyük bir kablosuz hoparlörü piyasaya sunmayı planlayan Beats, ardından da mutfak ve yatak odası için daha küçük hoparlörlerle sistemini genişletmeyi öngörmüş.

Söz konusu plan gerçeğe dönüşseydi Beats, 2015’te 1 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefleyen Sonos ile doğrudan rakip haline gelecek, aynı zamanda Samsung’un da aralarında bulunduğu pek çok şirketin girmek istediği kablosuz ev ses sistemleri pazarında yerini erkenden almış olacaktı.

The Variety’nin haberinde Bluetooth, Wi-Fi ve NFC kullanabileceği söylenen Beats hoparlörünün karşılaştığı üretim problemlerinden de bahsediliyor. Beats’in hoparlörün kablosuz çiplerini baştan inşa etmek istediği, ancak bu sırada sorunlar yaşadığı; daha sonra da Apple ve Beats yöneticilerinin karşılıklı anlaşarak projeyi rafa kaldırdığı bilgisi de The Variety’nin haberinde yer alıyor.

Apple, Beats’i satın almasındaki esas motivasyonunun çevrim içi müzik servisi ve bazı Beats yöneticileri olduğunu daha önce belli etmişti. Şirketin Beats’in donanım kısmıyla ne yapacağı halen belirsizliğini koruyor. Ancak Apple’ın çatısı altında ikinci bir kablosuz hoparlör girişiminin Beats adına daha olumlu sonuçlar verebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER