Teknoloji

Beats 2014 Dünya Kupası’nda Sony’den rol çalıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

neymar-beats-180614

2014 Dünya Kupası’nın resmi sponsorlarından biri olan Sony, kupada yer alacak tüm sporculara ücretsiz kulaklıklar göndermişti. Ancak Sony’nin bu çabasına rağmen, Beats bildik pazarlama hamlelerini uygulayarak Sony’den rol çalmayı başarmışa benziyor. Her ne kadar FIFA futbolcuların popüler Beats kulaklıklarıyla maç öncesinde sahada veya resmi medya etkinliklerinde boy göstermesini yasaklamış olsa da, bu durum Neymar ve Luis Suarez gibi yıldızların Beats kulaklıklarıyla görüntülenmesine engel olamadı.

Pazarlama uzmanlarıysa FIFA’nın getirdiği yasağın Beats’in lehine olabileceğine dikkat çekiyor. Reuters’e konuşan pazarlama stratejisti Ellen Petry Leanse, futbolcuların tamamen kendi istekleriyle serbest zamanlarında Beats kulaklıklarla boy göstermesinin Adidas kramponlarını bağlarken veya sponsor meşrubattan bir yudum alırken görüntülenmelerinden daha etkili olabileceğine dikkat çekiyor. Beats’in bir sponsor olmadğının altını çizen Leanse, bunun mesajı daha doğal ve güvenilir kıldığını sözlerine ekledi.

Beats benzer bir stratejiyi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da uygulamış ve Panasonic’in resmi sponsorluğuna rağmen pek çok sporcu Beats kulaklıklarla görüntülenmişti. Beats’ten Dünya Kupası stratejisine ilişkin resmi bir açıklama gelmezken; Neymar, Cesc Fabregas, Bastian Schweinsteiger gibi isimlerin oynadığı sinematik reklam filmiyle 2014 Dünya Kupası’na ayrı bir önem verdiğini göstermişti.

İLGİLİ HABERLER