Teknoloji

Not alma uygulaması Bear yeni özelliklerle gelişiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bearİtalyan tasarım şirketi Shiny Frog tarafından geliştirilen not alma uygulaması Bear, Evernote gibi popüler servislere karşı güçlü bir alternatif olarak dikkat çekmişti. Uygulamanın sade tasarımı ve yüksek hızı, etkileyici özellikleri arasında ön plana çıkmıştı.

Shiny Frog, uygulamasını güncel tutma konusunda da iyi bir performans sergiliyor. Uygulama için hazırlanan son güncelleme; çizim, iOS için özelleştirilmiş ikonlar ve Apple Voice Over desteği gibi yenilikleri beraberinde getiriyor. Bu yenilikler arasında en çok dikkat çeken ise çizim özelliği oluyor. Uygulamanın iOS versiyonuna eklenen dijital çizim panosu üzerinden notlara çizim ve şekil eklemek mümkün hâle geliyor. Çizimler sadece uygulamanın iOS versiyonu üzerinde oluşturulabiliyor ve düzenlenebiliyor. Mac versiyonu için böyle bir destek sunulmuyor. Çizim özelliğinin Apple Pencil’in gelişmiş yeteneklerinden yararlanmadığını belirtmekte de fayda var.

Uygulama için geçtiğimiz mart ayında yayınlanan ilk güncelleme, daha fazla yeniliği beraberinde getirmişti. Touch Bar desteği, farklı notları birleştirme ve çeşitli etiket özellikleri bu güncellemeyle kullanıcılara sunulmuştu.

Bear gelişmiş özelliklerini abonelik modeli içinde kullanıcılarına ulaştırıyor. Dolayısıyla Shiny Frog’un uygulamayı güncel tutmak için çaba sarfetmesi hoş bir hareket olarak değerlendiriliyor.

Bear sade tasarımıyla beğeni topluyor

Bear’ın başarısı büyük ölçüde sade tasarımında yatıyor. Dolayısıyla şirketin yeni özellikler eklerken sade tasarımına da zarar vermemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER