Teknoloji

BBM’in Android versiyonu başlangıçta Samsung Galaxy cihazlarına özel olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BBM’in iPhone ve Android’e gelişi için geri sayım sürüyor. BlackBerry’nin BBM’in iOS versiyonu için App Store’a kayıt işlemini yaptığını açıklamasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

blackberry-messenger-thorsten-heins-170913

Samsung Mobile’ın Nijerya biriminin Twitter üzerinden paylaştığı bir mesaja göre, BlackBerry Messenger 20 Eylül tarihinde Android’e gelmiş olacak. Ne var ki, Nijeryalılar Android için BBM’in ilk üç ay yalnızca Samsung’un Galaxy cihazlarında çalışacağını dile getirdi.

Bu durum BBM’in Android versiyonunun dünya genelinde de ilk üç ay yalnızca Samsung Galaxy cihazlarına özel olup olmayacağı şeklinde bir kafa karışıklığının doğmasına neden oldu. Neyse ki, BlackBerry’nin BBM İletişim Direktörü Victoria Berry CrackBerry sitesine gönderdiği açıklamayla belirsizliği giderdi.

Berry’nin söylediğine göre, BBM’in herhangi bir cihaza veya markaya özel olması gibi bir durum söz konusu değil. Dünya çapındaki Android ve iPhone kullanıcıları çok yakında bu uygulamayı kullanmaya başlayacak.

BlackBerry’nin tepe yöneticisi Thorsten Heins tarafından geçtiğimiz mayıs ayında ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen BlackBerry Live konferansında duyurulan BBM’in Android ve iPhone versiyonlarının yaz aylarında gelmesi planlanıyordu. Ancak yaz mevsimi herhangi bir duyuru olmadan geçti gitti. Beklentiler ise eylül ayının ikinci yarısına yoğunlaştı.

Android için BBM uygulaması Ice Cream Sandwich veya Jelly Bean ile çalışan cihazlara kurulabilecek. iPhone versiyonu için de en az iOS 6 sürümünün varlığına ihtiyaç duyulacak.

İlgili >> N4BB, Twitter (@samsungmobileng)

İLGİLİ HABERLER