Teknoloji

BBM Windows Phone’a geliyor

Nokia’nın Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirdiği basın etkinliği sadece şirketin yeni Android telefonlarının tanıtımına sahne olmadı. Etkinlikte konuşan Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimi başkanı Stephen Elop, Windows Phone işletim sistemine dair önemli bir haberi de paylaştı.

nokia-stephen-elop-mwc2014-240214

BlackBerry’nin geçtiğimiz yıl eylül ayında iOS ve Android’e taşıdığı popüler mesajlaşma servisi BlackBerry Messenger’ın bir sonraki durağı Windows Phone olacak. Elop yayın tarihi konusunda kesin bir bilgi vermese de, BBM’in Windows Phone’a gelişinin özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılar adına çok değerli bir hamle olduğunu belirtti. BBM’in Windows Phone’da öncelikli olarak Lumia serisi akıllı telefonlar için yayınlanacağının altını çizmekte fayda var.

Elop’un Windows Phone’a gelişini müjdelediği bir diğer uygulama ise Photoshop oldu. Tıpkı BBM gibi, öncelikli olarak Lumia serisi için yayınlanacak olan Photoshop uygulamasının Nokia’nın sunduğu güçlü görüntü özelliklerinin etkisini artıracağı düşünülüyor.

İlgili >> Pocket-lint

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER