Teknoloji

BBM kapalı beta sürümüyle Windows Phone’daki yerini aldı

blackberry-messenger-280813

Geçtiğimiz şubat ayında BlackBerry Messenger’ı (BBM) Windows Phone’a getirme sözü veren BlackBerry, nihayet sözünü yerine getirdi. Ancak tüm Windows Phone kullanıcılarının bu servisten hemen faydalanması mümkün olmayacak.

Popüler mesajlaşma servisini geçtiğimiz yıl kendi telefonlarının dışına çıkararak iOS ve Android’e taşıyan BlackBerry, Lumia serisi Windows Phone cihazlarına da BBM’i getireceğini duyurmuş, ancak kesin bir tarih vermemiş ve mayıs ile temmuz arasında geniş bir zaman dilimini işaret etmişti.

Şirket uygulamanın beta sürümünü Windows Phone Mağaza’da yayınlayarak verdiği sözü tutmuş oldu. Şu anda uygulamayı indirmek için BlackBerry tarafından bir davet almak gerekse de, uygulamanın kısa süre içinde tüm Windows Phone kullanıcılarına açılması bekleniyor. Halihazırda 80 milyon kullanıcısı olan servis, BlackBerry’nin önemli varlıkları arasında yer alıyor. Şirketin BBM’in aktif kullanıcı sayısını artırmasına Windows Phone platformunun yapacağı katkıyı görmek içinse uygulamanın herkese açık hâle gelmesini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER