Teknoloji

BBM Windows Phone beta sürümü için isteyen herkes başvurabilir

bbm-wp-130714

BBM’in Windows Phone versiyonu şu anda sadece beta olarak işliyor. Başlangıçta sadece davet usülü işleyen kullanım sistemi şimdi başvuran herkesin BBM’in beta versiyonunu kullanacağı şekile güncellendi.

BlackBerry Messenger olarak da bilinen BBM uzun zamandır sadece BlackBerry cihazlarında kullanılabilen bir mesajlaşma sistemiydi. Kullanıcılara sesli ve görüntülü görüşme imkanı da tanıyan bu anında mesajlaşma servisinin Android ve iOS cihazlarına özel versiyonları geçen yıl çıkmıştı. Bu yılın başlarında da BBM’in Windows Phone versiyonunun geleceğine dair söz verilmişti. Hafta başında sadece davet usülü işleyen beta başvuru sistemi şimdi isteyen herkesin kayıt olacaği şekilde açıldı.

BBM’in Windows Phone’a gelmesi için yüksek sayıda talep aldıklarını dile getiren BlackBerry ekibi, önümüzdeki haftalarda milyonlarca Windows Phone kullanıcısına merhaba diyerek BBM camiasını daha da büyüteceklerini kaydetti. Şu an için hata raporu bildirimeye, anketlere cevap vermeye veya geri bildirimde bulunmaya hazır olmayanların final sürüm için biraz daha beklemeleri gerektiği de tavsiye edildi.

BlackBerry Messenger’ı şimdiden test etmek isteyen Windows Phone kullanıcılarının BlackBerry BetaZone üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Kişiler ve beslemelerin yanı sıra bireysel veya grup sohbetleri de uygulamanın özellikleri arasında bulunuyor. Tüm bunlar Windows Phone tarzı kullanıcı arayüzüyle sunuluyor.

BBM Voice, Kanallar ve Glympse gibi özellikler başlangıçta kullanıcılara sunulmuyor. BBM ekibi diğer başka özelliklerle birlikte bu özellikleri de eklemek için çalıştığını, önümüzdeki birkaç hafta içinde de BBM’in herkesin erişimine açılacağını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER