Teknoloji

BBM video görüşme özelliği tüm dünyada kullanıma sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bbm video BlackBerry, BBM video görüşme özelliğinin küresel dağıtımını sonunda tamamladı. Söz konusu özellik, ilk olarak geçtiğimiz nisan ayında ABD ve Kanada’daki kullanıcılara sunulmuştu. Haziran ayının başı itibarıyla Latin Amerika’da aktif hâle gelen özellik, bir hafta sonra Orta Doğu’ya adımını atmıştı. Orta Doğu’yu ise bir hafta sonrasında 109 Avrupa ve Afrika ülkesi izlemişti.

BlackBerry, video görüşme özelliğini Asya Pasifik bölgesinde de kullanıma sunarak haritada kalan sayılı boşlukları dolduruyor. Asya Pasifik bölgesi video görüşme özelliğinin dağıtımında sona kalsa da, BBM’in popülaritesinin en yüksek olduğu bölge olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla bölgenin BlackBerry adına ayrı bir öneme sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Özellikle Endonezya’da BBM yoğun biçimde kullanılıyor. BlackBerry’nin video görüşme özelliğini önce diğer bölgelerde test etmesi ve ardından Asya Pasifik bölgesi için en iyi deneyimi sunması, mantıklı bir tercih gibi gözüküyor.

BBM video görüşme dışında yenilikler de sunacak

BBM artık eski şöhretinden oldukça uzakta. WhatsApp, Facebook Messenger, Line ve WeChat gibi platformların gerisinde kalan BBM, sadık hayranları tarafından halen kullanılıyor. Bu bağlılığı dikkate alan BlackBerry, yaz mevsimi içinde servise telefon numarasıyla kayıt ve büyük videoları paylaşım gibi özellikleri eklemeye hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER