Teknoloji

BlackBerry: iPhone için BBM’in App Store’a girişi yapıldı, onay bekleniyor

BlackBerry’nin kıdemli hesap müdürü Alex Kinsella, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla iPhone için BBM uygulamasının App Store’a girişinin yapıldığını ve onay beklendiğini duyurdu. Kinsella’nın bu açıklaması uygulamanın yakında yayınlanacağının işareti olarak değerlendirilirken, uygulamanın yaklaşık iki hafta önce Apple’a teslim edildiği öğrenildi.

blackberry-messenger-280813

iOS ve Android için BBM uygulamalarının kullanım kılavuzu da yine iki hafta önce BlackBerry’nin internet sitesi üzerinden yanlışlıkla sızdırılmıştı. Söz konusu kılavuzda uygulamanın özelliklerine ek olarak, kullanıcıların bu özelliklerden nasıl faydalanacağına ilişkin bilgiler de yer almaktaydı. Apple’ın iPhone için BBM uygulamasının onayını neden geciktirdiği ise şu an için bilinmiyor. Shiny Development’ın App Store takip aracına göre ortalama bir onay süreci dört gün sürüyor.

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, BBM’in iOS ve Android’e gelişini geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen BlackBerry World’de duyurmuştu. Yaz mevsimi içinde yayınlanması beklenen uygulamanın eylül ayı gelmesine rağmen ortaya çıkmayışı bazı çevreleri meraklandırsa da, şirketin yazın asıl bitiş tarihi olan 23 Eylüle kadar bekleyebileceği ifade edilmişti. Takvim giderek daralsa da, uygulamanın Apple’ın onayına sunulmuş olması BlackBerry Messenger’ın yakında iOS’teki yerini alacağını gösteriyor.

İlgili >> Alex Kinsella (Twitter), Shiny Development

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER