Manşetler

BBM bu yaz iOS ve Android’e geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry popüler BBM mesajlaşma platformunun bu yaz Android ve iOS platformlarına geleceğini duyurdu. BlackBerry CEO’su Thorsten Heins BBM’i daha büyük bir kitleye getirmenin zamanı geldiğini belirterek bu açılımı ilan etti. Her iki platform için hazırlanan ücretsiz uygulamalar sayesinde iPhone ve Android telefon kullanıcıları da BlackBerry sahibi arkadaşlarıyla iletişim kurabilecekler. BBM iOS 6 ve üstü sürümle çalışan Apple cihazlarında ve Ice Cream Sandwich ve üstü sürümle yüklü olan Android cihazlarıyla uyumlu olacak.

blackberry-live-140513

BlackBerry Messenger şimdiye kadar BlackBerry’nin mobil platformunu özel kılan unsurlardan bir tanesiydi. Ancak günümüz şartlarında çapraz platform desteği daha fazla tercih edilen, daha geniş kitlelere ulaşmayı sağlayan ve fırsata çevrilebilen bir unsur. WhatsApp Messenger ve benzeri platformlarıng gösterdiği başarıyı göz önünde bulundurursak, BBM’in de BlackBerry’nin sınırları dışına çıkmasını mantıklı karşılayabiliriz. Aslında BlackBerry’den uzun zamandır böyle bir adım bekleniyordu. Şirket donanım satarak kâra geçmeye çalışmanın yanı sıra elindeki güçlü yazılımsal servisleri de daha fazla para kazandırabilir hâle getirebilirdi ve bu noktada BBM de önemli bir potansiyel taşıyordu. Bakalım, bu potansiyel BlackBerry’ye nasıl bir ivme kazandıracak, onu da önümüzdeki yaz aylarından itibaren göreceğiz.

BBM deneyimi iOS ve Android’e ilk olarak mesajlaşma ve gruplarla gelecek. Ancak daha sonra sesli görüşme, ekran paylaşımı ve kanallar da gelecek. Heins, bu hamlelerini bir güven göstergesi olarak nitelendirdi. BlackBerry 10’un görünümünün oldukça güçlü olduğunu ve bu nedenle BBM’in bağımsız bir mesajlaşma çözümüne dönüşebileceğine inandıklarını kaydetti. Bu arada BlackBerry’nin yayınladığı basın bültenine göre BBM’in iOS ve Android’e gelişinde Apple’ın ve Google’ın onayı önemli. Her ne kadar Google’ın kabul süreci fazla sorun çıkarmasa da, Apple tarafında biraz daha sıkı bir inceleme sürecinin BlackBerry’yi beklediğini söyleyebiliriz.

İlgili >> Inside BlackBerry

[Görsel – Inside BlackBerry]

İLGİLİ HABERLER