Teknoloji

BBM iOS ve Android’e geldiği ilk hafta 20 milyon yeni aktif kullanıcı kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry geçen hafta iOS ve Android işletim sistemlerine gelen BBM platformunun kısa sürede 20 milyon aktif kullanıcıyı bünyesine eklediğini duyurdu. Gelen yeni kullanıcılarla birlikte BBM’in toplam aktif kullanıcı sayısı 80 milyona ulaşmış oldu.

bbm-ios-211013

BBM’den sorumlu idari başkan yardımcısı Andrew Bocking konuyla ilgili olarak birçok kişinin BBM’i indirdiğini görmenin mükemmel olduğunu, ancak kendileri için esas ölçünün kurulan bağlantılar ve yapılan sohbetler olduğunu, yani BBM platformuna olan bağlılığa baktıklarını kaydetti. BBM’in esas gücünün aktif, gerçek sohbet ve etkileşim olduğunun altını çizdi. Bu nedenle aktif BBM kullanıcısı sayısına odaklanacaklarını ve tekil indirme sayılarına bakmayacaklarını belirtti.

BBM’in BlackBerry OS’in ötesine geçişi epey beklenen bir olaydı. Uygulama ilk haftası itibarıyla 35 ülkedeki Google Play ve 107 ülkedeki Apple App Store mağazasında dağıtıma sunuldu. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Ayrıca uygulamanın dağıtıma çıktığı ilk günlerde varolan sırada bekleme zorunluluğu da kaldırıldı. BlackBerry bundan sonraki dönemde daha fazla kullanıcının gelmesini bekliyor.

Öte yandan BlackBerry’nin BBM uygulamasında reklam yayınlamak gibi bir planı da bulunuyor. Dün Kanada’nın The Morning Edition yayın organına konuşan Andrew Bocking, BlackBerry Messenger’ın ücretsiz bir servis olduğunu, bunu paraya çevirmek için başka fikirlerinin bulunduğunu kaydetti.

İlgili >> BlackBerry, The Morning Edition

İLGİLİ HABERLER