Manşetler

BBM haftalık etkileşim süresinde önemli rakiplerini geride bıraktı

Popüler mesajlaşma servisi BlackBerry Messenger’ı (BBM) iOS ve Android’e de taşıyan BlackBerry, 1 hafta gibi kısa bir süre içinde toplamda 20 milyon indirme rakamına ulaşarak pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Mobidia tarafından BGR sitesi için yapılan araştırmada toplanan Android verilerine göre, BBM haftalık etkileşim süresi konusunda önemli rakiplerinden bazılarını geride bırakmayı başarmış durumda.

blackberry-messenger-280813

20 Ekim haftasında BBM’in  ABD’deki haftalık etkileşim süresi 40 dakikaya ulaştı ve Tango’nun 24 dakikalık etkileşim süresinin bir hayli üstüne çıktı. Geçtiğimiz ilkbaharda 130 milyon kullanıcıya ulaşan Tango, 2012’den bu yana mesajlaşmanın yanı sıra platform üzerinden oyun oynanmasını da mümkün kılıyor. Viber’ın haftalık etkileşim süresinin 44 dakika olduğu düşünülünce henüz ortaya somut bir strateji koyamayan BBM’in ulaştığı nokta biraz daha önem kazanıyor.

Avrupa’daki etkileşim rakamlarına bakıldığı zaman ise BBM’in başarı seviyesi biraz daha yükseliyor. Kıtada 59 dakikalık bir etkileşim süresi yakalayan BBM, son dönemde yoğun bir pazarlama faaliyeti içinde olan LINE’a etkileşim süresi konusunda 21 dakikalık bir fark atmış oldu. Listenin zirvesindeyse haftalık 160 dakikalık etkileşim süresiyle WhatsApp Messenger yer alıyor. BBM’in WhatsApp’a erişmek için önünde uzun bir yol olsa da, ilk rakamlar mesajlaşma servisine yönelik bir kullanıcı ilgisi olduğunu ortaya koyuyor.

İlgili >> BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER