Manşetler

BBM Android için 21 Eylül, iOS için ise 22 Eylülde yayınlanacak

Popüler mesajlaşma servisi BlackBerry Messenger’ı iOS ve Android’e taşıyacağını geçtiğimiz mayıs ayında açıklayan BlackBerry, nihayet uygulamaların yayın tarihini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada Android için BBM’in 21 Eylül, iOS için BBM’in ise 22 Eylülde yayınlanacağı belirtildi. Böylelikle şirket BBM’i iOS ve Android platformlarına yaz mevsimi içinde getirme sözünü de tutmuş oldu.

bbm-android-ios-180913

Şirketin resmi blogu ve Twitter hesabı aracılığıyla yapılan duyuruda BBM’in Google Play ve iTunes App Store’da ücretsiz olarak yerini alacağı ifade edildi. Uygulama içinde kullanıcılara 30 kişiye kadar grup sohbeti yapma imkanı veren BBM Chat özelliği bulunacak.

Android için BBM uygulaması Ice Cream Sandwich ve Jelly Bean sürümlerini barındıran Android cihazlara 21 Eylül günü Türkiye saatiyle 14.00’dan itibaren indirilebilecek. iOS için BBM uygulaması ise iOS 6 ve iOS 7 işletim sistemli cihazlara 22 Eylülde saat 00.01’den itibaren yüklenebilecek. iOS uygulamasının yayınlanmasında her ülkenin yerel saati baz alınacak.

İlgili >> BlackBerry, BBM

İLGİLİ HABERLER