Teknoloji

BBM Afrika’daki Samsung Galaxy kullanıcılarına sunulacak

Samsung tarafından yapılan açıklamada uzun süredir beklenen Android için BBM uygulamasının yakında Google Play ve Samsung App Store üzerinden yayınlanacağı, ancak ilk etapta sadece Afrika’daki Samsung Galaxy kullanıcılarının bu uygulamaları indirebileceği belirtildi.

blackberry-messenger-logo

BlackBerry’nin en popüler uygulamalarından biri olan BlackBerry Messenger’ın iOS ve Android platformlarına adım atacağı haberini CEO Thorsten Heins geçtiğimiz mayıs ayında vermiş ve bunun için yaz aylarını işaret etmişti. BBM’in iOS ve Android versiyonlarının test süreciyse geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Samsung Android için BBM uygulamasının Galaxy serisi akıllı telefonlarda sunulan mesajlaşma seçeneklerini bir arada toplayan Samsung Messaging Hub’a dahil olacağını duyurdu. BlackBerry’nin konuya ilişkin görüşlerini dile getiren şirketin BBM’den sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Andrew Bocking ise BBM’in günümüzdeki en iyi ve en sağlam mobil mesajlaşma deneyimini sunduğunu ve daima standartları belirleyen bu yazılımı Afrika’daki Samsung kullanıcılarına ulaştırmaktan ötürü heyecanlı olduklarını ifade etti.

Samsung’un kendi mesajlaşma servisi ChatOn’u cihazlarında önceden yüklü olarak sunsa da, WhatsApp gibi platformlar arası uygulamaların varlığı nedeniyle istediği etkiyi yakalayamamıştı. BBM’in iOS ve Android’e gelmesiyle birlikte mesajlaşma servisinin eski hareketli günlerine geri dönmesi hedeflense de, sadece BBM için BlackBerry kullananların da bu adımın ardından şirkete veda edebileceği dile getirildi.

İlgili >> CrackBerry

İLGİLİ HABERLER