Eğlence

BBC Olimpiyatlar’ın her anını internet üstünden yayınlayacak

Olimpiyatlar ile ilgili olarak inkar edilemeyecek gerçeklerden biri de son 8 yılda çevrimiçi ve mobil platformlardan oyunları takip etme trendinin gözle görülür bir biçimde yükselmesi. 2004 yılında Atina’da düzenlenen oyunlar için NBC mobil bir internet sitesi hazırlamıştı. Bu sitede sadece madalya sıralaması ve son dakika haberleri yer almaktaydı. Bu yıl ise Olimpiyat Oyunları’nın her anı cep telefonları üstünden takip edilebilecek.

En azından BBC’nin yapmayı planladığı şeyin bu olduğunu söyleyebiliriz. Eğer BBC’nin planları gerçekleşirse bu 2500 saatten fazla süren bir yayının izleyiciye ulaştırılması anlamına geliyor. BBC’nin internet sitesinde yer alan bir oynatıcı üstünden 24 adet canlı ve yüksek çözünürlüklü akışı sporseverlere ulaştıracak. 2008 Pekin Olimpiyatları için bu sayı 6 idi. Düzenlenen bir etkinlikte konu ile ilgili olarak konuşan BBC Genel Müdürü Phil Pearnly, mobil ve çevrimiçi yayında gördükleri en büyük trafğin 2010 Dünya Kupası’nda İngiltere ve Slovenya arasındaki karşılaşmada olduğunu, Olimpiyatlar’da ise bu maçtaki trafiğin iki katının yaşanacağını planladıklarını ifade etti.

İnternet sitesinden yapılacak yayınların yanı sıra BBC iPhone, iPad ve Android için özel uygulamalar da hazırlayacak. İnternete bağlanma özelliği olan televizyonlar, PS3 ve benzeri platformlara da uygulama hazırlanması planlanıyor. Buna ek olarak BBC sürekli güncelleme yapacak bir Twitter hesabı aracılığı ile de yayını izleyemeyenleri olan bitenden haberdar etmeyi amaçlıyor.

İlgili – paidContent

İLGİLİ HABERLER