Teknoloji

BBC Mark Zuckerberg ve Facebook belgeseli hazırlıyor

bbc mark zuckerberg

BBC, Facebook’un 2024’teki 20. kuruluş yıl dönümü için şimdiden hazırlıklara başlamış gibi görünüyor. Kuruluştan yapılan açıklamada, gerçeklere dayalı eğlence ekibinin Mark Zuckerberg ve Facebook’u konu alacak üç bölümlük bir belgesele onay verildiği belirtildi. BBC Mark Zuckerberg ve Facebook’un hikayesini anlatacağı belgeseli için şimdilik “Zuckerberg” adını kullanıyor.

Mark Zuckerberg ve Facebook’un hikayesi oldukça iyi biliniyor. Zuckerberg sosyal ağı eğitim gördüğü Harvard Üniversitesi’ndeki öğrencilerin birbirleriyle iletişimi için kurmuştu. Meta CEO’su bu fikri Winklevoss Kardeşler’den çalmakla suçlanmış ve hem bu iddia hem de Facebook’un kuruluşu 2010’da vizyona giren Sosyal Ağ filmine konu olmuştu.

BBC’den yapılan açıklamada, belgeselde Mark Zuckerberg ve kurduğu sosyal ağ hakkında “tam ve eksiksiz” bir anlatının planladığı belirtildi. Önemli kişilere, gizli tanıklara ve nadir bulunan kaynaklara ulaşma sözü veren BBC, projede Mindhouse isimli yapım şirketiyle çalışıyor.

Belgeselde sosyal medyanın insan davranışını ve etkileşimini nasıl değiştirdiğinden de bahsedilecek. Facebook’un yalan haberlerin yayılmasındaki rolünün belgeselde yer bulup bulmayacağı ise bilinmiyor.

BBC Mark Zuckerberg ve Facebook belgeseli için kesin bir yayın tarihi açıklanmış değil. Belgesel BBC Two ve iPlayer üzerinden izlenebilecek. İngiltere dışındaki yayın haklarının akıbeti konusundaysa şimdilik bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER