Teknoloji

Bazı kullanıcılara göre T2 yongası iMac Pro ve 2018 MacBook Pro’larda soruna yol açıyor

macbook pro 2018

macbook pro 2018

2018 model MacBook Pro’ların yeniden tasarlanmış klavyeleri ve termal kısıtlama konusunda yükselen tartışmalardan sonra bazı Apple kullanıcıları başka problemlerin çıkabileceğine dair endişelere kapılmaya başladılar. Potansiyel taşıyan bir problemin T2 yongasıyla ilgili olabileceği söyleniyor.

Apple’ın ilk kez iMac Pro’da yer verdiği, bu yıl MacBook Pro’lara da eklediği T2 yongası güvenli başlatma, daha iyi depolama alanı şifrelemesi ve “Hey Siri” desteği gibi özellikleri getiriyor. Bu işlemcinin “kernel panic” hatalarına yer açabileceği dile getiriliyor.

Steve Troughton-Smith adlı geliştirici ve Digital Trends sitesinde dile getirilen bir iddiaya göre, Apple’ın tartışma forumlarında, ayrıca MacRumors veya diğer sitelerin forumlarında kernel panic hatalarını işaret eden birkaç konu bulunuyor. Görünüşe göre, çoğu problemin temelinde T2 yongası tarafından kullanılan gömülü işletim sistemi Bridge OS bulunuyor. Ne var ki, bu yonganın doğrudan sorunlara yol açıp açmadığı ya da varsa, bu problemlerin ne kadar yaygın olduğu şu an için bilinmiyor.

Ne var ki, söz konusu sorunun çok yaygın olmadığı söyleniyor. Üstelik Apple, geçtiğimiz gün MacBook Pro’lar için tamamlayıcı bir macOS güncellemesi çıkarmıştı.

Çeşitli forum konuları üzerinden geçildiğinde, etkilenen kullanıcıların sabit disk sürücülerini temizleme ve macOS’i yeniden kurma, Time Machine yedeklemelerinden yeniden kurulum, çevresel arabirim cihazlarını kullanmayı engelleme, bilgisayarını değiştirme gibi çözümlere başvurulduğu görülüyor. Bu da söz konusu sorunun sistemin derinlerinden kaynaklandığına dair söylentileri kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER