Teknoloji

Bazı iPhone Xs ve Xs Max kullanıcılarından Wi-Fi ve hücresel bağlantı şikayetleri var

iphone xs iphone xs max

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren iPhone Xs ve iPhone Xs Max‘e geçiş yapmış olan ABD’deki bazı kullanıcılar, zayıf hücresel ve Wi-Fi bağlantı sinyali çekiminden dolayı şikayet ediyor. Aynı zamanda eski model telefonlarıyla karşılaştırıldığında hızların dikkate değer biçimde yavaş olduğundan yakınıyor.

Apple’ın destek forumunda, MacRumors forumlarında ve Reddit üzerinde sorunlarını anlatan kullanıcılara göre, durum ABD genelinde yaygın durumda ve herhangi bir mobil operatörle de kısıtlı değil.

iPhone Xs’in iPhone X’a göre daha yüksek Wi-Fi ve LTE hızlarını sunmasının beklendiği bir ortamda böyle şikayetler görmek şaşırtıcı. Üstelik SpeedSmart’ın testleri de iPhone Xs’in iyi bir ağ bağlantısı performansı sergilediğini gösteriyor.

Bu arada daha iyi bir çekim performansı için telefonun alt kısmına yerleştirilmiş bir anten çizgisi de bulunuyor. Üstelik buna bağlı hat da, iFixit’in söküm işlemlerinin gösterdiği gibi, telefonun alt kısmı boyunca yayılıyor. Bunun da iyi sinyal çekimine yardımcı olması bekleniyordu.

Tabii ki, bu noktada basit açıklamalardan komplo teorilerine kadar birçok tartışma çıkıyor. Bazı kullanıcılar şebeke yoğunluğunun bu duruma yol açmış olabileceğini söylerken, bazıları da iPhone 4’ün çıkışında yaşanana benzer bir anten durumunun var olabileceğini söylüyor. Şu an için kullanıcılar, Apple’ın yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle yaşanan bu çekim sorunlarının aşılacağını umuyor.

ABD dışındaki herhangi bir ülkedeki kullanıcılardan çekimle ilgili bir sorun iletilmedi. Söz konusu sorun, yazılım kaynaklı olabileceği gibi sadece bir parti ürünle de ilgili olabilir. iPhone Xs ve Xs Max henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. Ne zaman piyasaya sunulacağı da henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER