Teknoloji

Bazı iPhone 11 ekranlarında görünen yeşil renk için çözüm yolda

Bazı iPhone kullanıcıları cihazlarının ekran kilitlerini açtıktan sonra birkaç saniyeliğine cihazlarının ekranlarında bir yeşil renk gördüklerini söylüyor.

Reddit ve MacRumors forumlarında paylaşılan şikayetlere göre, en çok etkilenen cihazlar iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max gibi görünüyor. Ne var ki, bazı iPhone X ve XS kullanıcıları da bu sorundan etkilenmişe benziyor.

Bazı kullanıcılar yeşil rengin Koyu Mod veya Night Shift açık olduğunda ya da karanlık odada bulunduklarında göründüğünü söylüyor. Etkilenen kullanıcılar, sorunun iOS 13.4 geldikten sonra çıktığını söylüyor, ancak bunu iOS 13.5’e güncelleme yaptıktan sonra fark edenler de var gibi görünüyor.

iPhone ekranlarındaki yeşil renk sorunu yazılım kaynaklı olabilir

En azından bir kullanıcı, iOS 13.5.5 güncellemesini yükledikten sonra yeşil rengin kaybolduğunu söylüyor. Bu sürüm şu anda beta aşamasında bulunuyor ve henüz tüm kullanıcılara dağıtılmadı. Anlaşılan iPhone ekranlarındaki yeşil renk sorunu bir yazılım sorunu gibi görünüyor. Apple’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı, ancak bu bir yazılımsal sorun ise; teknoloji devi durumun farkında ve gelecek yazılım güncellemesi için de çözüm bulmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER