Teknoloji

Bazı Galaxy Note 10 özellikleri güncellemeyle S10 ailesine geliyor

galaxy s10

Bu yılın başında amiral gemisi Galaxy S serisini çıkaran Samsung, yaz aylarında da diğer bir amiral gemisi olan Note 10 serisini çıkarmıştı. Samsung’un Galaxy S ve Note serisini birleştireceğine dair haberler bir süredir dillendiriliyor, ancak bunun gerçekleşmesini beklemiyoruz. Galaxy S11 çıkmadan önce Galaxy S10 kullanıcıları önemli bir güncelleme alıyor.

Galaxy S10’a gelen güncelleme ile birlikte Galaxy Note 10’da gördüğümüz özellikler bu yılın başında bir amiral gemisi Samsung telefonunu tercih etmiş kullanıcılara sunuluyor. Bunların arasında video düzenleyicisi, AR Doodle ve selfie kamerada Gece Modu yer alıyor.

Galaxy S10’un dört farklı çeşidi; S10e, S10, S10+ ve S10 5G için yazılım güncellemeleri duyuruldu. Güncellemeler Note 10’da bulunan işlevleri Galaxy S10 serisi telefonlara taşıyacak. Çoğu akıllı multimedya özellikleri S10’da da kullanılabilecek.

Wi-Fi işlevleri de eklenecek diğer özellikler arasında bulunuyor. İçerik üretimi daha farklı bir seviyeye taşınıyor. Kullanıcı deneyimi de daha kesintisiz ve düzgün hâle getiriliyor. Dosya yönetimine sıra geldiğinde ise, Galeri uygulamasının anahtar kelimeleri kullanarak daha iyi şekilde arama imkanı sunduğunu görüyoruz. Cihaz içinde uygulamalar için arama yapmak da kolaylaştırılıyor.

Yeni Medya ve Cihazlar Hızlı Panel özelliği de Galaxy S10 telefonundan birden fazla cihazdaki multimedya deneyimini kontrol etme konusunda yardımcı olabilir. Cihaz diğer Samsung cihazlarıyla otomatik olarak mobil internet erişimini paylaştıran Otomatik Mobil Bağlantı Paylaşımı özelliğini de sunuyor. Wi-Fi İpuçları ise daha güvenli ve kararlı bağlantı sunmaya izin veriyor.

Söz verildiği üzere, AR Doodle özelliği de geliyor. Böylelikle kamera uygulamasında fotoğraf veya video çekmeden önce kareye çeşitli çizimler ekleyebilirsiniz. Süper Dengeli video dengeleme özelliği de video kayıtlarının daha durağan olmasını sağlayacaktır. Video Düzenleyicisi de kullanılabiliyor. Selfie kameraya da arka kamerada olduğu gibi Gece Modu geliyor. Samsung DeX desteği de bilgisayar üzerinden telefonu kullanmayı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER