Teknoloji

Bazı Apple Pay kullanıcılarına kredi kartlarından iki kez çekim şoku

apple-pay-090914

Bir servis geniş bir ölçekte faaliyete geçtiği zaman başlangıçta bazı problemlerin yaşanması genellikle beklenen bir durumdur. Bu kaide Apple Pay’in çıkışında da bozulmuşa benzemiyor. Son birkaç gündür Apple’ın mobil ödeme servisini kullananlar genellikle başarılı sonuçlar bildirse de, herkesin aynı şansa sahip olduğunu söylemek pek mümkün gözükmüyor. Bloomberg’in haberine göre yüzlerce Bank of America müşterisinin Apple Pay ile yaptıkları ödemelerde kartlarından iki kez çekim yapıldığı şikayetinde bulunduğu ifade edildi.

Haberde yaşanan problemin gerekçesi olarak merkezi Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde bulunan bankayla ödeme ağlarından biri arasındaki işleme hatası gösterildi. Bank of America’dan yapılan açıklamada ise ekstra çekim ücretlerinin iadesi için çalışmalara başlandığı belirtildi. Banka oluşan hatadan dolayı müşterilerinden özür diledi. Aynı sıkıntıları bir kez daha yaşamak istemeyenlere ise Passbook’taki işlem geçmişleriyle bankalarının internet şubelerindeki işlem geçmişlerini karşılaştırmaları tavsiye edildi.

Apple Pay’in çıkışında yaşanan bir diğer sorun ise Passbook’ta kredi ve banka kartları için kullanılan ön izleme resimleriyle ilgili. Bazı kullanıcıların kartları için gösterilen ön izleme resimlerinin birbirleriyle karşılaştığı, ancak bu sorunun yapılan işlemlere herhangi bir etkisinin bulunmadığı ifade edildi. Özellikle Citibank ve Chase bankalarına ait kartların bu sorundan etkilendiğini yazan 9to5Mac sitesi, aynı bankadan birden fazla kredi kartına sahip olanların bu sorundan muzdarip olduğunun altını çizdi. Apple’ın bu sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İLGİLİ HABERLER