Bilim

Bayramda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

koronavirus tam kapanma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs ile mücadele ve normalleşmeye yönelik olarak alınan yeni kararları düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Hürriyet’in haberine göre, 23-26 Mayıs tarihleri arasında, yani Ramazan Bayramı boyunca, arefe günü de dahil olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

11 Nisan tarihinden bu yana İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirde ve Zonguldak ilinde hafta sonları ve resmi tatil günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Mayıs ayı başından itibaren çeşitli büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlama uygulaması bitirilmişti. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde ise bu uygulama devam ediyor.

Bu hafta sonu kutlanacak Ramazan Bayramı boyunca ise tüm ülke çapında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Öte yandan İstanbul başta olmak üzere, 15 ilde uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması on beş gün daha uzatıldı.

Öte yandan Erdoğan, 29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerin ilgili şartları doğrultusunda uygun camilerin ibadete açılacağını kaydetti. Cemaatle namazların da kurallar içerisinde kılınacağını da belirtti. Yeni eğitim-öğretim yılının eylül ayında başlayacağını ifade eden Erdoğan, kreşler ve gündüz bakım evlerinin de 15 Haziran’da faaliyete geçeceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER