Dosya

Bayram harçlığı uygulaması arayanlar için öneriler

Bayram harçlığı vermek için kullanılabilecek uygulamalar

Bayram denilince akla gelen geleneklerden bir tanesi de çocuklara verilen bayram harçlığıdır. COVID-19 pandemisi nedeniyle tam kapanma sürecinde bulunduğumuz, dışarı çıkamadığımız, evlerimizde kaldığımız ve sevdiklerimizle aramızda mesafenin olduğu bu bayram günlerinde, dijital servisler sayesinde bir bayram geleneğini yaşatmanız mümkün olabilir. Paycell, BKM Express, Papara, fastPay gibi yerli servisler, bayram gününde istediğiniz kişi veya kişilere dijital olarak harçlık göndermenize imkan sağlıyor ve bayram harçlığı uygulaması işlevi görüyor.

Bu yazıda bayram harçlığı vermek için kullanılabilecek uygulamaları ve bunlarla para gönderme işleminin nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Görüntülü konuşma için en iyi uygulamalar

Paycell

paycell

Turkcell’in dijital ödeme servisi Paycell, uzaktan harçlık isteme/gönderme özelliği sayesinde bayram harçlığını temassız ve kolay şekilde transfer etme imkanını sunuyor. Paycell’in Harçlık İste/Harçlık Gönder özelliği sayesinde bu bayram ebeveyn ve akrabalardan, sadece rehbere kayıtlı cep numaralarını kullanarak, kolayca bayram harçlığı istemek mümkün hâle geliyor. Bayram sürecinde en fazla sayıda kişiden bayram harçlığı toplayan kullanıcıya ise Paycell, topladığı harçlık tutarı kadar hediye verecek.

Paycell uygulamasında bayram harçlığı toplamak için uygulamada yer alan Harçlık İste özelliğine girip rehbere kayıtlı telefon numarasını seçmek yeterli. Bu özellik sayesinde harçlık isteyen kişinin uygulamada yazacağı mesajla birlikte istek karşı tarafa iletiliyor. Harçlık istenen kişi Paycell uygulaması varsa gelen bildirim üzerinden, yoksa uygulamayı indirerek Para Gönder adımından tek tıkla yine cep numarasını kullanarak gönderim yapabiliyor.

Paycell indir: App Store  Google Play

Papara

papara

Papara özellikle kriptopara ile ilgilenenlerin yakından bildiği dijital ödeme servislerinden bir tanesi. Bu servis aynı zamanda ücretsiz biçimde, telefondan telefona para transferi yapma konusunda da iyi özellikler sunuluyor. Bayram harçlığı gönderme veya isteme konusunda da fazlasıyla yardımcı olacaktır ve bayram harçlığı uygulaması arayanların imdadına yetişecektir.

Papara’nın iOS veya Android uygulamasını telefonunuza indirip telefonu numaranız yardımıyla hesabınızı oluşturduktan sonra kimlik doğrulamasını gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca para gönderme ve isteme özelliklerinin aktif olması için kendi adınıza açılmış olan hesaptan Papara hesabına bir transfer yapmalısınız. Papara’nın her banka için bir IBAN hesabı olduğundan, transfer işlemini havale olarak, günün her saatinde yapabilirsiniz. Bayram gününde de bu noktada sıkıntı olmayacaktır. Sonrasında telefon rehberinizde bulunan ve Papara kullandığı açıkça gösterilen kişi veya kişileri seçerek kolay bir şekilde bayram harçlığını gönderebilirsiniz.

Papara indir: App Store  Google Play

BKM Express

Bayram harçlığı vermek için kullanılabilecek uygulamalar

Bankalararası Kart Merkezi’nin dijital ödeme uygulaması BKM Express, uygulamasında yer alan Para Transferi bölümü kullanarak TL gönderme veya alma işlemlerini gerçekleştirmek mümkün oluyor. Böylelikle sevdiklerinize bayram harçlığı gönderebilir veya büyüklerinizden bayram harçlığı isteyebilirsiniz.

Bayram harçlığı göndermek için Para Transferi bölümünde bulunan Gönder sekmesine gelin. Para gönderme işlemini destekleyen bir kart eklemeniz gerekiyor. Kartınızın ilk 6 ve son 4 hanesini girmeniz yeterli. Aynı zamanda güvenlik kodu ve son kullanma tarihi gibi bilgiler de isteniyor. Kart ekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra para transferi için gerekli diğer adımları tamamlayabilirsiniz.

Bayram harçlığı istemek için yine Para Transferi bölümünde bulunan İste seçeneğini kullanabilirsiniz. “Tutarı karşı taraf belirlesin” seçeneğini etkinleştirdiğiniz takdirde bayram harçlığı için gönlünden kopacak tutarı da harçlık istediğiniz kişiye bırakmış olacaksınız. Daha sonra harçlık talebini SMS, WhatsApp, BiP veya e-posta yoluyla istediğiniz kişiye iletebilirsiniz.

BKM Express indir: App Store Google Play

fastPay

fastpay

fastPay uygulaması hangi bankanın müşterisi olursanız olun cepten cebe 7 gün 24 saat ücretsiz para gönderebileceğiniz ve ATM’den kartsız para çekebileceğiniz bir mobil cüzdan özelliğini taşıyor. Bayram harçlığı uygulaması olarak da, harçlık göndermek veya istemek için fastPay servisinden de yararlanabilirsiniz.

fastPay uygulamasını App Store veya Google Play’den indirdikten sonra TC kimlik numarası ve belirleyeceğiniz 6 haneli pin kodu ile kayıt olun. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık SMS şifresiyle fastPay’e giriş yapın. Bu arada kayıt olurken Wi-Fi yerine 3G veya 4.5G ile internet bağlantısı kurmak gerekiyor. Sonrasında uygulamayı kullanırken Wi-Fi bağlantısından yararlanabilirsiniz.

fastPay’e para yükleme işlemleri ATM veya EFT üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ancak sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu tatil günlerinde bu yolları kullanma imkanı kısıtlı olacaktır. Ancak istediğin bankaya ait kredi kartını (ödeme yapmak için) ya da DenizBank vadesiz hesabını (hem para göndermek hem de ödeme yapabilmek için) Cüzdan menüsünden ekleyebilirsiniz.

Uygulama içinde yer alan Para Gönder adımında para göndermek istediğiniz kişinin cep telefonu numarasını girerek bayram harçlığı gönderebilirsiniz. Para gönderdiğiniz kişinin fastPay’inin olmasına gerek yok, sadece gönderdiğiniz numara ile uygulamaya kayıt olması yeterli oluyor.

fastPay indir: App Store Google Play

İLGİLİ HABERLER