EğlenceTeknoloji

Battlefield Mobile oyunu 2022’de iOS ve Android cihazlarına gelecek

battflefield mobile

Şu anda popüler olan neredeyse her nişancı oyunu gibi, Battlefield serisi de mobil cihazlara geliyor. EA tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, Battlefield 2022’de akıllı telefonlar ve tabletler için dağıtıma çıkacak. Industrial Toys, Battlefield serisinde uzun süreli deneyime sahip bir stüdyo olan DICE ile birlikte oyunu geliştiriyor.

DICE genel müdürü Oskar Gabrielson, “Hiç kuşkunuz olmasın, bu bağımsız bir oyundur, özellikle mobil platform için tasarlanmış konsol ve PC için yaptığımızdan tamamen farklı bir oyun.” dedi. “Hareket halindeyken Battlefield‘ı gerçeğe dönüştürmek için, oyun iToys tarafından sıfırdan inşa ediliyor ve tam teşekküllü, beceriye dayalı bir deneyim bekleyebilirsiniz. Bu mobil oyun şu anda önümüzdeki yıl piyasaya sürülmeden önce bir test dönemine giriyor, bu nedenle daha fazla detayın gelmesini bekleyin.”

Battlefield‘ı mobil cihazlara getirmek mantıklı, çünkü şu anda Android ve iOS’taki en popüler oyunlarında bazılarını nişancı oyunları oluşturuyor. Ayrıca Gabrielson, konsollar ve PC için çıkacak olan Battlefield oyunu hakkında da bir güncelleme yaptı. Henüz resmi bir isim açıklanmadı, ancak büyük olasılıkla Battlefield 6 olarak adlandırılacak. EA şu anda oyunu test ediyor, “mümkün olan en iyi Battlefield oyununu yapıyor, cilalıyor ve dengeliyor.”.  Ayrıca bu oyun dört stüdyo tarafından geliştiriliyor: Dice, Criterion, Dice Los Angeles, Electronic Arts Gothenburg ve Industrial Toys.

Bir sonraki Battlefield oyunu “Destansı ölçeğe sahip. Tamamen askeri savaş. Çılgın, beklenmedik anlar. Oyunu değiştiren yıkım. Her zamankinden daha fazla oyuncu ve kargaşayla dolu dev savaşlar. Hepsi yeni nesil konsolların ve bilgisayarların gücüyle hayata geçirildi.” şeklinde tanımlanıyor.

İLGİLİ HABERLER